Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

CNAS primește 100 de milioane de euro pentru digitalizarea sistemului. Platforma trebuie modernizată până la sfârșitul anului 2025

Peste 100 de milioane de euro vor fi investiți pentru digitalizarea sistemului informatic al Casei de Asigurări de Sănătate, anunță Ministerul Sănătății.

Această platformă este folosită pentru validarea cardurilor de sănătate, dar și pentru trimiterile, concediile medicale, rețetele date de medicii de familie și de specialiștii din ambulatorii.

Actualul sistem este depășit și creează des probleme. Pacienții sunt nevoiți să aștepte cu orele, chiar și cu zilele în cabinetele medicale sau sălile spitalelor ca să-și rezolve problemele.

Platforma trebuie modernizată până la sfârșitul anului 2025, iar peste 25 de mii de furnizori de servicii medicale vor fi conectați la ea.

Ministerul Sănătății anunță că platforma va fi accesibilă și pentru persoanele cu dizabilitați.

Anunțul făcut de Ministrul Sănătății

”Peste 25.000 de furnizori de servicii medicale (spitale, ambulatorii de specialitate, laboratoare, medici de familie, farmacii, furnizori de dispozitive medicale, furnizori de îngrijire la domiciliu) vor fi conectaţi la noua platformă PIAS.

Este foarte important de subliniat că sistemul actual nu va fi afectat. Modificările la PIAS vor asigura un mediu prietenos şi accesibil pentru utilizatori, inclusiv pentru cei cu dizabilităţi, şi vor îmbunătăţi interconectarea şi interoperabilitatea sistemului.

Transformarea digitală a sistemului de sănătate din România este un proces ireversibil. Am semnat astăzi a doua finanțare de 100 de milioane de euro cu destinația digitalizării CNAS și a Platformei Informatice pentru Asigurările de Sănătate (PIAS).

Alte 100 de milioane de euro au fost direcționate acum două săptămâni pentru digitalizarea Ministerului Sănătății și a instituțiilor din subordine.", precizează comunicatul transmis de Ministerul Sănătății, relatează Agerpres.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE