Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Proteste la casele de asigurări de sănătate din toată țara. Salariile nu au mai fost mărite de cinci ani

Angajații Casei Naționale dce Asigurări de Sănătate și cei ai caselor județene de sănătate au blocat activitatea de relații cu publicul începând de pe 2 noiembrie. Principala nemulțumire e legată de salarii, care nu au mai fost majorate din 2018. Sindicaliștii anunță că angajații CNAS vor protesta pe o perioadă nedeterminată.

Proteste la casele de asigurări de sănătate din toată țara

Anunțul a fost făcut de Blocul Naţional Sindical, unde este afiliată Federaţia Sindicatelor Caselor de Asigurări de Sănătate.

Dumitru Costin, președinte BNS: "De fiecare dată am fost trimiși la plimbare și ni s-a spus: așteptați, aveți răbdare, vă vine și vouă rândul, o să vedeți acum un consilier cu atâta experiență și cu răspunderi sociale foarte mari are același venit salarial ca un vânzător din supermarket. E o rușine. Eu nu înțeleg de ce se încăpățânează să nu rezolve această problemă. Avem nevoie doar de o soluție juridică, această lege care să poată permite conducerii executive a Casei să plătească salariile corecte."

BNS și Federaţiei Sindicatelor Caselor de Asigurări de Sănătate au încercat să promoveze un proiect de lege, care a și fost trimis în Parlament, însă aceștia susțin că unii parlamentari au intervenit și au făcut modificări.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE