Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Proteste la casele de asigurări de sănătate din toată țara. Salariile nu au mai fost mărite de cinci ani

Publicat de: Euronews

Angajații Casei Naționale dce Asigurări de Sănătate și cei ai caselor județene de sănătate au blocat activitatea de relații cu publicul începând de pe 2 noiembrie. Principala nemulțumire e legată de salarii, care nu au mai fost majorate din 2018. Sindicaliștii anunță că angajații CNAS vor protesta pe o perioadă nedeterminată.

Proteste la casele de asigurări de sănătate din toată țara

Anunțul a fost făcut de Blocul Naţional Sindical, unde este afiliată Federaţia Sindicatelor Caselor de Asigurări de Sănătate.

Dumitru Costin, președinte BNS: "De fiecare dată am fost trimiși la plimbare și ni s-a spus: așteptați, aveți răbdare, vă vine și vouă rândul, o să vedeți acum un consilier cu atâta experiență și cu răspunderi sociale foarte mari are același venit salarial ca un vânzător din supermarket. E o rușine. Eu nu înțeleg de ce se încăpățânează să nu rezolve această problemă. Avem nevoie doar de o soluție juridică, această lege care să poată permite conducerii executive a Casei să plătească salariile corecte."

BNS și Federaţiei Sindicatelor Caselor de Asigurări de Sănătate au încercat să promoveze un proiect de lege, care a și fost trimis în Parlament, însă aceștia susțin că unii parlamentari au intervenit și au făcut modificări.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE