Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Clotilde Armand nu are date exacte despre numărul clădirilor cu risc seismic din Sectorul 1. „Acum refacem inventarierea”

Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, a declarat, luni, la Euronews România, că, în acest moment nu are date exacte despre numărul de clădiri cu risc seismic din sectorul pe care-l conduce, însă urmează să fie refăcut cu „proces de reinventariere” și estimează că „o să ajungem la un rezultat între 100 și 150 de clădiri cu risc seismic agravat”.

Clotilde Armand a fost întrebată câte clădiri cu risc seismic există în Sectorul 1, însă nu a oferit o cifră exactă, dând vina pe legislație.

Acum refacem acest proces de reinventariere care s-a făcut acum mult timp pe baza altor legi și o să ajungem la un rezultat între 100 și 150 de clădiri cu risc seismic agravat...100-150 de blocuri”, a declarat Clotilde Armand, la Euronews România.

Edilul Sectorului 1 a explicat că în acest moment legea permite Primăriilor de sector să se ocupe de inventarierea clădirilor cu risc seismic „ceea ce nu era posibil înainte”.

„De o lună putem să ne ocupăm de aceste blocuri cu risc seismic. Ca să putem să acționăm cât mai rapid și să nu pierdem timp, o să depunem săptămâna asta - lucrăm deja de o lună la asta - lucrăm la o licitație publică pentru expertiză, proiectare și audit energetic pentru 90 de clădiri”, a explicat Clotilde Armand.

Întrebată de ce nu a făcut Primăria Sectorului 1 astfel de demersuri, Clotilde Armand a răspuns că „până la sfârșitul anului trecut, tot ce erau cu risc seismic era în atribuția Primăriei Generale”.

„Vorbesc despre clădirile locuite de oameni, fiindcă acestea sunt cele mai importante. Clădirile publice ale noastre sunt în atribuția sectoarelor

În sectorul 1, clădirile publice avem o parte din școli la care lucrăm acum care sunt cu risc seismic. Aici vorbesc despre un risc seismic care nu este cel mai grav. Ne ocupăm de aceste școli.

În rest, clădirile pe care le folosim la ora actuală nu sunt cu risc seismic cel mai grav. În riscul cel mai grav sunt blocurile de locuințe”, a menționat ea.

În programul electoral, Clotilde Armand a promis că va identifica, expertiza și trimite către Primăria Capitalei evidența clădirilor cu risc seismic.

„Până acum am sesizat direcțiile PMB-ului. Este o direcție care aceste atribuții, să se ocupe de clădirile cu risc seismic.

Pentru clădirile publice, am verificat că nu există niciun copil care să se afle în pericol. Clădirile cu risc seismic agravat nu sunt folosite. Vă dau exemplu cu colegiul Tonița. Unde este agravat, copiii nu intră. Unde este un risc ce poate fi gestionat, copiii pot să folosească școala”, a precizat ea.

Întrebată de ce nu știe numărul exact al clădirilor cu risc seismic din Sectorul 1, Clotilde Armand a motivat faptul că acum se reface inventarierea.

Acum refacem inventarierea, pentru că putem să facem acest lucru. Eu n-am voie să folosesc nici bani publici și nici funcționari pentru ceva ce nu am în atribuții”, a menționat ea.

Clotilde Armand a promis câini special antrenați pentru găsirea de victime în caz de cutremur

Cât despre promisiunea electorală de antrenarea câinilor salvatori în Sectorul 1 pentru găsirea de victime în cazul producerii unui cutremur, Clotide Armand a spus că, la aproape doi ani de mandat, există o echipă în cadrul Poliției Animalelor care „nu se ocupă la ora actuală de acest aspect”.

„Avem o echipă de 15 oameni care este în Poliția Animalelor. Suntem printre sectoarele care are o echipă specializată pentru a se ocupa de animalele din sector. Această echipă nu se ocupă la ora actuală de acest aspect.

Nu a intrat în atribuțiile lor. E un lucru pe care acum o să-l studiem. Vrem să publicăm niște posturi în cadrul acestei echipe. Această echipă are un șef de birou care este veterinar, care cunoaște aceste aspecte, avem un adăpost de câini.

Până acum obiectivul nostru a fost să protejăm populația de câinii fără proprietar care sunt pe străzile din Sectorul 1. Avem echipa cea mai numeroasă în acest domeniu. Acum chiar lansăm niște concursuri pentru a recruta persoane care ne vor ajuta în această direcție”, a concluzionat Clotilde Armand.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE