Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Clotilde Armand, despre acuzațiile de incompatibilitate: E un dosar politic. După ce mi-am anunțat candidatura, am trecut de la suspect la inculpat

Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, a declarat că dosarul în care a fost acuzată de incompatilbilitate este unul ”ridicol” și ”politic”, pe motiv că, după ce și-a anunțat candidatura, procurorii i-au schimbat încadrarea din „suspect” în „inculpat”.

Invitată în emisiunea ”Vocile care contează” de la Euronews România, Clotilde Armand a vorbit despre dosarul în care Agenţia Naţională de Integritate o acuză de incompatibilitate, pe motiv că ar fi fost remunerată ilegal cu 2.500 euro într-un proiect european.

”Am fost remunerată cu o valoare de aproximativ 2.500 de euro. Acest proiect este un proiect european care s-a finalizat cu succes. Este vorba despre implementarea unor măsuri anticorupție în Primăria Sectorului 1.

Dispozițiile care au fost semnate au fost aprobate de toți juriștii primăriei, de directorul juridic, de secretarul general, prefect. A primit și aviz pozitiv de la Ministerul Fondurilor Europene, așa că nu se pune problema legalității acestor dispoziții”, a precizat Clotilde Armand, la Euronews România.

Clotilde Armand susține că dosarul ce-o vizează are la bază o plângere făcută de Daniel Tudorache, fostul primar al Sectorului 1

”Este un dosar penibil, un dosar care a fost întocmit în urma unei plângeri de la fostul primar PSD care stă bine cu imunitatea lui în Parlament după ce a creat un prejudiciu de un miliard de lei în Primăria Sectorului 1.

ANI este o instituție în care am încredere, însă la ora actuală este condusă de (...) fratele unui secretar de stat PSD

Este un dosar care trenează din 2022 și imediat după ce mi-am anunțat candidatura, am trecut fără nicio probă, fără nicio temere legală, fără nicio dovadă, am trecut de la suspect la inculpat. Este un dosar pentru care patru procurori au fost numiți să se ocupe de acest dosar.

Fiecare procuror, unul după altul, a fost promovat. Patru procurori”, a mai spus Clotilde Armand.

Clotilde Armand, despre acuzațiile de incompatibilitate: Nu am încredere în ticăloșii din justiție

”Aici e vorba despre un dosar ridicol, un dosar inventat pentru că aceste dispoziții au fost validate până la prefect. (...)

O să așteptăm părerea CCR. Asta e pe partea de contencios. Pe partea penală, am aflat ieri că mi s-a schimbat încadrarea juridică după ce patru procurori au venit succesiv pe acest dosar, fără niciun fel de temei legal, se merge mai departe cu acest dosar politic.

Am încredere în justiție. Nu am încredere în ticăloșii din justiție”, a mai spus Clotilde Armand, la Euronews România.

Primarul Sectorului 1 a afirmat că i se ”reproșează” că a implementat un proiect cu finanțare europeană, ce vizează aplicarea unor măsuri anticorupție în instituție. De asemenea, Clotilde Armand acuză procurorii că nu au urmat planul inițial de anchetă.

”E un dosar extrem de mic dacă ne uităm la ce spun ei că a fost un prejudiciu în comparație cu multe alte dosare în România. Aceste mișcări sunt extrem de ciudate.

Toți martorii care au fost audiați nu au fost înregistrați audio-video. Faptul că planul de anchetă scris de primul procuror nu a fost urmărit, când e obligatoriu să fie urmărit.

Aș dori să fiu judecată cât mai repede (înainte de alegeri, n.red)”, a concluzionat ea.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE