Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Texas: Un bărbat care a trăit șapte decenii într-un „plămân de fier” a murit la vârsta de 78 de ani

Un bărbat paralizat din Texas, care a trăit 70 de ani în interiorul unui plămân de metal după ce a contractat poliomielită în copilărie, a murit, potrivit Reuters, citată de Agerpres. Familia lui a anunţat decesul.

Povestea lui Paul Alexander, bărbatul din Texas care a trăit 70 de ani într-un „plămân de fier”

Vestea morții lui Paul Alexander, în vârstă de 78 de ani, a fost anunțată pe Facebook de către fratele lui.

„A fost o onoare să fac parte din viaţa cuiva care a fost atât de admirat cum a fost el. A impresionat şi a inspirat milioane de persoane, fără exagerare”, a scris Philip Alexander în mediul online.

Paul Alexander a practicat avocatura și „era sufletul petrecerii”, a mai povestit fratele lui.

„Iubea mâncarea şi vinul de calitate, femeile, conversaţiile îndelungate, să înveţe şi să râdă”, a adăugat acesta.

Paul Alexander avea şase ani când a fost încastrat într-un cilindru metalic denumit „plămân de fier” după ce s-a îmbolnăvit de poliomielită, o boală care poate fi mortală şi care poate provoca paralizie. „Plămânul de fier” foloseşte presiunea pentru a forţa aerul să intre şi să iasă din plămâni, transmite Agerpres.

Pe TikTok, bărbatul avea peste 300.000 de urmăritori. El a povestit acolo prin ce trece: „am țeluri și visuri despre a face și mai multe lucruri înainte să plec în anumite locuri”, spunea el la un moment dat, cu un zâmbet în colțul gurii.

@ironlungman Episode 1 of Convos with Paul! We will be responding to comments and questions about Paul’s life, his polio, and life in an iron lung! Please be positive 😊 #PaulAlexander #poliopaul #ironlung #conversationswithpaul ♬ Chopin Nocturne No. 2 Piano Mono - moshimo sound design

Nu a fost precizată cauza decesului. Totuși, bărbatul s-a îmbolnăvit de COVID-19 şi a fost spitalizat în februarie. Din cauza asta, a rămas slăbit şi deshidratat, a scris pe TikTok purtătorul lui de cuvânt.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE