Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ciolacu: ”Mașina mea ca prim-ministru va fi Dacia Duster”. Unde a greșit premierul în comparația cu Guvernul francez

Premierul Marcel Ciolacu a testat miercuri noul model Dacia Duster și a anunțat că acest SUV trebuie să fie ”mașina autorităților”, așa cum ”în Franța, mașina Guvernului și mașina autorităților este Renault”. În realitate, demnitarii francezi folosesc și automobile produse de Citroën, Peugeot și DS.

Marcel Ciolacu a precizat că a făcut un test drive cu Dacia Duster 2024, cu ocazia unei vizite pe care a efectuat-o miercuri la uzina Dacia din Mioveni.

”Din acest moment, Guvernul României și premierul României va folosi un singur brand, respectiv Dacia. Brandul Guvernului României trebuie să fie principalul producător de autoturisme.

Mașina mea ca prim-ministru va fi Dacia Duster. (...) Cum în Franța, mașina Guvernului și mașina autorităților este Renault, în România mașina autorităților și a prim-ministrului trebuie să fie Duster”, a precizat Marcel Ciolacu.

De fapt, autoritățile din Franța au în flota oficială nu doar modele produse de Renault. De exemplu, președintele francez Emmanuel Macron este transportat cu un model blindat DS7 Crossback hibrid, potrivit postului TF1.

Potrivit presei din Hexagon, Guvernul de la Paris are în flota oficială, automobile produse de Renault, Peugeot, Citroën și DS.

De asemenea, Marcel Ciolacu a afirmat că ”toată concepția” în cazul Dacia Duster aparține ”unor români”

”Am avut o mare plăcere să aflu că tot design-ul, toată concepția, tot sistemul electronic, sunt toate creația unor români”, a mai spus șeful Executivului.

De fapt, SUV-ul Dacia Duster 2024 este construit pe platforma CMF-B (Common Module Family), dezvoltată de Renault, deja prezentă pe modele Clio, Captur și Arkana, conform Autocritica.

Noua mașină care va fi fabrică la platforma Dacia de la Mioveni a fost realizată la centrul de inginerie din Titu și la centrul de design din București.

Totodată, Ciolacu a menționat că Guvernul va avea o echipă de lucru care va sprijini și fabrica Ford de la Craiova ”pentru a închide toate hățișurile birocratice” deoarece ”orice sincopă pe dânșii îi costă bani”.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE