Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Cinci deputați AUR, sancționați în urma protestului de la Parlament: Indemnizația tăiată cu 50% și doar 10 secunde la pupitru

Cinci deputați AUR și un deputat neafiliat au fost sancționați după protestul din 10 mai, organizat în fața Parlamentului. Comisia Juridică a decis să le taie cu 50% indemnizaia pentru următoarele șase luni.

De asemenea, timpul acestora la pupitru a fost redus la zece secunde pentru următoarele trei luni.

George Simion, președinte AUR: "Este o formă de a-ți penaliza adversarii politici. Nu ne interesează tăierea indemnizațiilor. Ce ne interesează e că se pune pumnul în gură opoziției parlamentare, se limitează la 10 secunde, în trei luni, luările de cuvânt."

Deputații au avut un comportament agresiv în plenul parlamentului, unde au înjurat alți parlamentari și au smuls cablurile microfoanelor. Totul s-a întâmplat în ziua în care în fața Parlamentului a avut loc un protest organizat de partidele AUR și ARCA. În acest timp a fost blocat accesul în clădirea Camerei Deputaților.

Cei cinci parlamentari AUR care au fost sancționați sunt Sorin Titus Muncaciu, Ilie-Alin Coleșa, Ringo Dămureanu, Ciprian Titi-Stoica și Lilian Scripnic. Acestora li se adaugă și deputatul neafiliat Dumitru Coarnă. Sancțiunile au fost votate în unanimitate în Comisia Juridică și sunt definitive.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE