Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

De două ori pe zi, de la orele 7.30 și 20.00, Euronews România îți aduce un rezumat al știrilor cu care merită să pornești la drum și, respectiv, cu care să îți închei programul.

Codurile de vreme rea, ignorate prea des. Specialist în meteorologie: ”Oamenii au plecat la drum, deși a fost emis cod roșu”

  • Deși autoritățile au emis avertizări, și i-au sfătuit pe locuitorii din zonele afectate să se protejeze de vremea rea, nu toți au ascultat sfatul.
  • Mulți au fost prinși de viscol în câmp deschis și a fost nevoie de intervenția serviciilor de urgență, ca să îi scoată din zăpadă.
  • ”A fost emis cod roșu pentru prima dată. Codul roșu ar trebui să oprească activitatea. Din păcate dacă drumul nu a fost închis, oamenii au plecat la drum. Aceste avertizări nu sunt pentru o situație anume sau ca să aibă colegii din ANM o activitate. Fiecare are atribuții în situațiile de risc. Suntem în cazuri ca forță majoră dacă o autoritate întârzie din varii motive să ia o măsură. Nu înseamnă că cetățeanul nu trebuie să se protejeze și el. Au fost avertizări cod portocaliu sâmbătă și cod roșu duminică și totuși oamenii au plecat la drum.”, a anunțat Adina Croitoru, profesor, cercetător în meteorologie.

Citește mai mult despre concluziile specialiștilor în meteorologie.

Google va șterge conturile inactive. Ce trebuie să faci pentru a-ți păstra contul

  • Conform politicii actualizate a Google privind conturile inactive, pe care gigantul tehnologic a anunțat-o în luna mai, conturile care nu au mai fost folosite de cel puțin doi ani ar putea fi șterse. Conturile considerate inactive vor fi șterse într-o abordare etapizată începând de vineri, potrivit Euronews Next.
  • Dacă aveți un cont care riscă să fie șters, ar trebui să primiți mai multe notificări de la Google trimise la adresa de e-mail afiliată contului respectiv și la adresa de recuperare a acestuia (dacă există una).
  • Dar dacă încă nu ați terminat de citit această nouă politică și doriți să vă asigurați că conținutul dvs. de pe Google Drive, Docs, Gmail și altele este salvat, iată ce trebuie să știți.

Citește mai multe sfaturi despre modul în care trebuie să îți păstrezi contul.

România nu intră în Schengen nici în acest an. Surse guvernamentale: Nu va exista un vot în Consiliul JAI din 4-5 decembrie

  • România nu intră în Schengen nici în acest an, iar în Consiliul JAI din 4-5 decembrie - pe a cărui ordine de zi se află intrarea României și Bulgariei în spațiul european de liberă circulație, nu va exista un vot, potrivit unor surse guvernamentale.
  • Totuși, există discuţii privind organizarea unui Consiliu JAI extraordinar spre finalul lunii decembrie, unde ar urma să se analizeze aderarea României la Schengen în două etape, prima fiind cu intrarea frontierelor aeriene în spaţiul european de liberă circulaţie, din martie 2024.
  • Aderarea României la Shengen ar avea beneficii atât pentru Austria, cât şi pentru România şi ar aduce avantaje pentru multe companii, potrivit ministrului austriac al Afacerilor Sociale, Sănătăţii, Îngrijirii şi Protecţiei Consumatorilor, Johannes Rauch.

Citește mai mult despre agenda JAI de la începutul lui decembrie

Anul electoral 2024, crucial pentru politica din România. Ar putea ajunge partidele de extremă dreapta la putere?

  • România, stat membru al Uniunii Europene, va organiza alegeri europarlamentare, locale, prezidențiale și parlamentare în 2024, motiv pentru care anul viitor se anunță a fi unul crucial pentru scena politică a țării și pentru Europa, în contextul în care formațiunile de extremă dreaptă continuă să câștige teren.
  • În România, partidul AUR, o formațiune de extremă-dreapta, a devenit din ce în ce mai popular și ar putea face parte într-o coaliție guvernamentală anul viitor, în urma alegerilor parlamentare, potrivit Euronews.com.
  • ”Aceste alegeri sunt importante atât pentru situația politică din România, cât și pentru întreaga Uniune Europeană, unde extrema dreaptă a crescut în popularitate în multe state membre, precum Suedia, Slovacia și acum Olanda", a declarat pentru Euronews Fernando Casal Bertoa, profesor asociat de politici comparate la Universitatea din Nottingham.

Citește mai mult despre alegerile din 2024.

Legea fugarilor se va aplica și în cazul lui Cătălin Cherecheș. Unde s-ar afla acum primarul din Baia Mare

  • Primarul Cătălin Cherecheș s-ar ascunde în Italia, spun surse din interiorul Ministerului de Interne. Acesta nu a fost încă depistat, deși tot acolo ar fi ajuns și mama și soția acestuia.
  • Primarul ar fi ales Italia pentru că deține proprietăți, ar avea rude care locuiesc în apropiere de Milano și ar avea chiar rezidență italiană.
  • Cătălin Cherecheș este căutat și în alte țări, precum Franța, Germania sau chiar Elveția.

Citește mai mult despre legea fugarilor.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE