Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

De două ori pe zi, de la orele 7.30 și 20.00, Euronews România îți aduce un rezumat al știrilor cu care merită să pornești la drum și, respectiv, cu care să îți închei programul.

În Constanța, zeci de localități nu au curent electric și apă, din cauza avariilor produse de ninsori și vijelie

  • Mai multe localităţi din judeţul Constanţa sunt în continuare fără electricitate, în totalitate sau parţial, iar în cazul unora dintre ele locuitorii nu beneficiază nici de apă, din cauza avariilor produse de ninsori şi vijelie, a informat luni Instituţia Prefectului
  • Un număr de 35 de localităţi din judeţul Constanţa sunt în continuare fără electricitate, în totalitate sau parţial.
  • În cazul unora dintre ele locuitorii nu beneficiază nici de apă.

Citește mai mult despre efectele viscolului din weekend.

Târgul de Crăciun din Parcul Drumul Taberei se deschide miercuri. Programul West Side Christmas Market

  • Târgul de Crăciun ”West Side Chistmas Market” își deschide porțile miercuri, ora 19.00, în Parcul Drumul Taberei din Sectorul 6. Timp de 28 de zile, oamenii vor avea parte de o atmosferă de sărbătoare, concerte, roată panoramică, patinoar, carusel, căsuța lui Moș Crăciun, precum și numeroase preparate tradiționale, a anunțat Primăria Sectorului 6.
  • Aflat la a treia ediție, West Side Chistmas Market este primul târg de Crăciun care se deschide în Parcul Drumul Taberei din Sectorul 6. În 2022, a fost votat cel mai frumos târg de Crăciun din România și a atras un milion de vizitatori.
  • ”Târgul de Crăciun din Sectorul 6 este cel mai frumos, cel mai dichisit și cu cea mai frumoasă atmosferă de Crăciun. Și se autofinanțează integral. La noi nu este vorba despre mărime, vedete scumpe și decibeli cu scene mari. La noi este despre comunitate, spiritul Crăciunului, bun gust, calitatea vendorilor și atmosfera sărbătorilor de iarnă. Ne adresăm, în special, familiilor, celor mici și comunității noastre", a anunțat Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6, potrivit sursei citate.

Citește mai mult despre Târgul de Crăciun din Drumul Taberei.

Summitul COP28: Liderii lumii vor căuta măsuri pentru stoparea încălzirii globale

  • Schimbările climatice ne afectează pe toți. Ninsorile puternice care au lovit România pot fi interpretate în această cheie.
  • Intensitatea și brutalitatea episodului de vreme rea ar putea să ne ducă cu gândul spre noua climă la care va trebui să ne adaptăm.
  • La Conferința ONU pentru schimbări climatice, COP28, care va începe pe 30 noiembrie, în Dubai, subiectul fierbinte va fi limitarea încălzirii globale, peste limita de 1,5 grade Celsius, și metodele pe care le avem la dispoziție pentru a face acest lucru.

Citește mai mult despre Summitul COP28.

Florin Cîțu își studiază dosarul instrumentat de DNA. ”Voi cere colegilor să voteze pentru ridicarea imunităţii”

  • Florin Cîțu a ajuns la Comisia Juridică din Senat unde încearcă să studieze dosarul întocmit de procurorii DNA pentru achiziția de vaccinuri în perioada pandemiei.
  • Dosarul, prin care i se cere ridicarea imunității, are 27 de volume.
  • ”Este absolut normal ca această anchetă să se deschidă. În acest moment încă studiez dosarul. Pot să vă spun că mi-am exercitat atribuțiile de prim-ministru în conformitate cu legislația din România. (...) Nu am de ce să-mi dau demisia din PNL. Justiția nu se face la televizor. Am avut o discuție, nu a fost vorba despre așa ceva (demisia din grupul parlamentar PNL). Am spus că dacă aș fi avut funcții în Partidul Național Liberal, bineînțeles că aș fi renunțat, dar nu am nicio funcție. Sunt doar senator PNL”, a declarat Florin Cîțu.

Citește mai mult despre dosarul DNA prin care i se cere ridicarea imunității.

Tarifele de distribuție a energiei electrice se vor majora cu 6% începând cu data de 1 ianuarie

  • Tarifele de distribuție a energiei electrice se vor majora cu 6% începând cu data de 1 ianuarie, conform declarațiilor vicepreședintelui ANRE, Gabriel Andronache.
  • Această creștere este sub nivelul solicitat inițial de către operatorii de distribuție, care cereau o ajustare cuprinsă între 10% și 20%. Aceștia propuneau ajustarea pentru a încuraja invstițiile în infrastructură si pentru a ușura preluarea proiectelor de energie regenerabilă în curs de dezvoltare.
  • Tarifele de distribuție, reprezentând aproximativ 10% din factura finală, vor avea un impact de 0,6% asupra costului total pentru consumatori. Aceștia beneficiază de facturi plafonate, iar diferența va fi suportată din bugetul de stat pe durata anului următor.

Citește mai mult despre tarifele de distribuție a energiei electrice.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE