Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

De două ori pe zi, Euronews România îți aduce un rezumat al știrilor cu care merită să pornești la drum și, respectiv, cu care să îți închei programul.

Șeful Statului Major francez a "tradus" ce a vrut să spună Macron prin trimiterea de trupe în Ucraina

  • Pe 26 februarie, Emmanuel Macron a făcut o declarație care a stârnit controverse. Președintele Franței a spus că nu exclude trimiterea de trupe occidentale pentru a ajuta Ucraina în războiul cu Rusia.
  • De la acel moment, au apărut o mulțime de reacții și luări de poziție. Între timp, șeful Statului Major din Franța, Thierry Burkhard, a "tradus" declarația lui Macron.
  • În 2022, la trei luni după ce Rusia a declanșat războiul în Ucraina, președintele Franței, Emmanuel Macron, a avut un discurs pe care mulți l-au considerat "prea optimist".

Citește mai multe despre declarațiile șefului Statului Major francez.

Sorin Banciu, secretar de stat în Ministerul Mediului, gafă de Ziua Mondială a Apei: Dunărea este cel mai internațional râu din Europa

  • Pentru unii oficiali din Ministerul Mediului, Dunărea nu este fluviu, ci este râu. Și nu orice râu, este ”cel mai internațional din Europa”.
  • Este declarația secretarului de stat Sorin Banciu care a participat la o conferință organizată chiar de Ziua Mondială a Apei.
  • Banciu a mai subliniat că deciziile luate la Ministerul Mediului ”se bazează pe informații și nu pe impresii”.

Citește mai multe despre gafa lui Sorin Banciu.

Rusia recunoaște că e în război cu Ucraina. Peskov: ”Ne aflăm în stare de război. Occidentul colectiv a devenit participant”

  • Rusia se consideră în război din cauza intervenției Occidentului de partea Ucrainei și nu poate permite existența la granițele sale a unui stat care s-a arătat pregătit să folosească orice metodă pentru a prelua controlul asupra peninsulei Crimeea, a anunțat vineri Kremlinul.
  • Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a făcut aceste declarații, pentru publicația rusă "Argumente și fapte, în condițiile în care armata rusă a desfășurat în cursul nopții de joi spre vineri un atac pe scară largă asupra infrastructurii energetice ucrainene.
  • "Ne aflăm în stare de război. Da, a început ca o operațiune militară specială, dar de îndată ce s-a format acest grup, când Occidentul colectiv a devenit participant la aceasta de partea Ucrainei, a devenit un război pentru noi", a declarat Peskov.

Citește mai multe despre declarațiile lui Peskov.

Cresc salariile angajaților din Ministerul Apărării. Cine va beneficia de dublarea indemnizației

  • Guvernul a adoptat o ordonanță de urgență prin care crește salariile personalului din instituțiile de apărare, ordine publică şi securitate naţională, dar și indemnizațiile pentru participarea la exerciții, misiuni și aplicații militare.
  • Actul normativ adoptat joi stabilește drepturi specifice personalului Ministerului Apărării și unele cheltuieli pentru pregătirea și executarea unor misiuni din afara teritoriului României.
  • Prin adoptarea ordonanței de urgență se creează cadrul legal unic pentru salarizarea personalului pe perioada cursurilor de formare şi de perfecţionare, pentru personalul care urmează cursuri de carieră şi nivel, cât şi pentru cei care urmează cursuri de zi în cadrul instituţiilor de învăţământ superior.

Citește mai multe despre creșterea salariilor angajaților Ministerului Apărării.

Elon Musk susține că implantul cerebral Neuralink poate ajuta la recăpătarea vederii

  • Compania Neuralink a reușit cu ajutorul implantului cerebral pe care l-a dezvoltat să redea vederea unor maimuțe nevăzătoare, a anunțat miliardarul Elon Musk, fondatorul start-up-ului.
  • Tehnologia se numește Blindsight și a fost testată cu succes de Neuralink.
  • De asemenea, Neutralink a lansat și dispozitivul Telepathy care permite utilizatorilor să controleze computerele cu ajutorul minții.

Citește mai multe despre declarațiile lui Elon Musk.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE