Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

De două ori pe zi, Euronews România îți aduce un rezumat al știrilor cu care merită să pornești la drum și, respectiv, cu care să îți închei programul.

Dani Alves, ex-Barcelona și PSG, condamnat la închisoare pentru agresiune sexuală

  • Dani Alves, fostul fotbalist al echipelor Barcelona și PSG, a fost găsit vinovat pentru agresiune sexuală și condamnat la patru ani și jumătate de închisoare.
  • De asemenea, potrivit Marca, fotbalistului i se adaugă cinci ani de libertatea supravegheată și interdicția de a se apropia sau comunica cu victima pentru o perioadă de nouă ani și jumătate.
  • Judecătorii au mai decis ca Dani Alves să-i plătească victimei despăgubiri de 150.000 e euro, precum și plata cheltuielilor de judecată.

Citește mai multe despre condamnarea lui Dani Alves.

Joe Biden îl susține pe olandezul Mark Rutte la șefia NATO

  • Președintele american Joe Biden îl susține pe premierul olandez Mark Rutte la șefia NATO, ca înlocuitor al lui Jens Stoltenberg, conform publicației Politico, care citează un oficial american, sub protecia anonimatului. El susține că două treimi din țările NATO susțin această propunere.
  • În ultimele luni, au fost luate în calcul numele mai multor lideri europeni pentru această funcție, precum premierul Estoniei, Kaja Kallas, sau ministrul de externe din Letonia Krisjanis Karins.
  • Însă niciunul dintre ei nu a anunțat că ar dori să candideze. Președintele american încă nu a anunțat public această susținere a sa pentru olandezul Rutte.

Citește mai multe despre candidatura lui Mark Rutte la șefia NATO.

Alegeri europarlamentare 2024: PSD și PNL vor aplica ”sistemul fermoarului” pentru lista comună de candidați deschisă de o femeie

  • Partidele de la guvernare s-au înțeles să propună o listă comună de candidați pentru Parlamentul European.
  • Lupte politice se duc în continuare însă pentru a alege cum se împart locurile eligibile între PNL și PSD.
  • Ce calcule își fac politicienii?

Citește mai multe despre „sistemul fermoarului” pentru lista comună de candidați la alegeri.

România are cea mai ridicată rată a inflației din UE. Este dublă față de media blocului comunitar

  • România a început anul cu cea mai ridicată rată a inflației din tot blocul comunitar, de 7,3%, în creștere față de decembrie.
  • Reprezentanții Băncii Naționale, dar și economiștii au avertizat încă din toamna anului trecut, când guvernul Ciolacu și-a asumat răspunderea în Parlament pe pachetul de măsuri fiscale, că vom asista la o creștere a inflației în ianuarie.
  • Reamintim, de la 1 ianuarie a crescut TVA-ul pentru mai multe categorii de produse, dar și accizele, care au dus la scumpiri.

Citește mai multe despre rata inflației din România.

Cine este Lamine Yamal, cel mai tânăr jucător din istorie într-o fază eliminatorie din Champions League. Are clauză de un miliard de euro

  • Barcelona are o nouă bijuterie în curte, Lamine Yamal. În meciul cu Napoli, din turul optimilor Champions League, puștiul tocmai a bătut un record de precocitate și a devenit cel mai tânăr jucător care evoluează într-un meci din fazele eliminatorii ale acestei competiții, la doar 16 ani și 223 de zile.
  • El a jucat, în total, în 7 partide în Liga Campionilor, dar abia acum a evoluat într-o fază eliminatorie. În jocul cu Napoli, scor 1-1, Yamal a fost titular și a fost înlocuit de Xavi în minutul 80.
  • Cel mai tânăr debutant în Champions League, per total, este Youssoufa Moukoko, care avea 16 ani și 18 zile pe 8 decembrie 2020, când a jucat cu Dortmund într-un meci cu Zenit, conform forului tutelar UEFA.

Citește mai multe despre Lamine Yamal, cel mai tânăr jucător din istorie într-o fază eliminatorie din Champions League.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE