Urmărește Euronews România la cei mai importanți operatori de cablu TV din țară: Digi (canalul 66), Orange (canalul 106), Vodafone (canalul 410).

Publicat de: Euronews

De două ori pe zi, de la orele 7:30 și 20:00, iar în weekend, de la 8:30 și 20:00, Euronews România îți aduce un rezumat al știrilor cu care merită să pornești la drum și, respectiv, cu care să îți închei programul.

Furtuna Isha a ajuns în Europa: Vânt în rafale de 130 de km/h în Marea Britanie, zeci de zboruri anulate

 • Sute de zboruri au fost anulate din cauza furtunii Isha care a lovit mai multe țări din Europa. Fenomenul este însoțit de vânt puternic și de ploi abundente.
 • Meteorologii au emis avertizări de vânt puternic pentru tot Regatul Unit.
 • În unele regiuni din Ţara Galilor s-au înregistrat rafale de vânt de aproape 130 km/h.

Citește mai multe despre furtuna Isha care a ajuns în Europa.

Lucrările pentru reconstrucția totală a Planșeului Unirii încep în 2025. Cum va fi afectat traficul rutier în zonă

 • Începe reconstrucția totală a Planșeului Unirii din București. Primăria Sectorului 4 a anunțat demararea proiectului, în valoare de 800 de milioane de lei, finanțați de Guvernul României, cât mai curând, la începutul anului 2025.
 • Contractul pentru realizarea proiectului tehnic și pentru execuția efectivă a lucrărilor, a fost semnat luni, odată cu ordinul de începere pentru activitățile de proiectare.
 • Finanțarea lucrărilor este asigurată, încă de anul trecut, de către Guvernul României, care a alocat suma de aproximativ de 800 de milioane de lei, pentru refacerea Planșeului Unirii.

Află mai multe despre lucrările pentru reconstrucția totală a Planșeului Unirii.

Profesorii, obligați să dea în scris că nu fac meditații cu elevii de la clasă. Ce este declarația de interese

 • Profesorii din România vor fi obligați să dea în scris că nu fac meditații plătite cu elevii de la clasa lor.
 • Prevederea apare în Procedura pentru completarea declarațiilor de interese de către personalul didactic de predare, publicată, luni, în Monitorul Oficial, scrie publicația Educație privată.
 • Începând luna următoare, dascălii sunt obligați să completeze declarațiile de interese, în care vor scrie dacă fac meditații plătite cu elevii claselor la care predau, lucru interzis prin lege.

Citește mai multe despre situația profesorilor care sunt obligați să formuleze în scris că nu fac meditații cu elevii de la clasă.

Prea puține femei în politica românească. Numărul lor, în scădere, când vine vorba de primării, Parlament sau PE

 • La început de an electoral, procentul femeilor care au obținut la ultimele alegeri un mandat de ales local sau parlamentar este mult mai mic față de 2016.
 • Mult-promovatele proiecte privind introducerea cotelor de gen zac în continuare îngropate în Parlament.
 • Puține conduceri de partid au luat măsuri pentru a face loc femeilor în număr mai mare pe listele eligibile de candidați.

Citește mai multe despre reprezentarea femeilor în politica românească.

Prima medalie a României la Jocurile Olimpice de Tineret Gangwon 2024. Mihaela Anton a câștigat bronzul în proba feminină de monobob

 • Mihaela Alexia Anton a câştigat medalia de bronz în proba feminină de monobob, luni, prima medalie a României la Jocurile Olimpice de Tineret de la Gangwon, care se desfășoară în Coreea de Sud.
 • Comitetul Olimpic și Sportiv Români a anunțat vestea pe pagina de Facebook, unde a publicat și o imagine cu Mihaela Anton zâmbitoare.
 • Jocurile Olimpice de Tineret pentru sporturile de iarnă se desfășoară în perioada 19 ianuarie-1 februarie 2024. Echipa României are acolo 33 sportivi, 16 la feminin şi 17 la masculin.

Citește mai multe despre performanța României la Jocurile Olimpice de Tineret Gangwon 2024.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE