Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Arabia Saudită pune condiții pentru normalizarea relațiilor cu Israelul. Riadul dorește un plan pentru înființarea unui stat palestinian

Ministrul de Externe al Arabiei Saudite a declarat că Regatul nu va normaliza relațiile cu Israelul și nu va contribui la reconstrucția Fâșiei Gaza dacă nu va exista un plan credibil pentru înființarea unui stat palestinian, potrivit euronews.com.

Comentariile prințului Faisal bin Farhan au fost făcute în cadrul unui interviu pentru CNN. Acestea au fost unele dintre cele mai directe remarci de până acum din partea oficialilor saudiți. În prezent nu există un consens cu privire la viitorul Fâșiei Gaza post-război.

Înainte de război, Statele Unite au încercat să intermedieze un acord istoric prin care Arabia Saudită să normalizeze relațiile cu Israelul în schimbul unor garanții de securitate americane, a unui ajutor pentru stabilirea unui program nuclear civil în Regat și a unor progrese în vederea soluționării conflictului israeliano-palestinian.

Rudele ostaticilor au luat cu asalt Parlamentul din Israel

Între timp, zeci de membri ai familiilor ostaticilor reținuți de Hamas în Gaza au dat buzna la o ședință a Comisiei de finanțe din parlamentul israelian, strigând "Nu veți sta aici în timp ce ei mor acolo!"

Familiile ostaticilor și-au intensificat protestele în ultimele zile, cerând ca guvernul să facă mai mult pentru a-i elibera pe aceștia.

Netanyahu respinge cererile de încetare a focului formulate de Hamas

Premierul israelian a difuzat duminică o declarație video în care a spus că a subliniat că respinge cererile Hamas de încetare a focului.

Benjamin Netanyahu a exclus, de asemenea, retragerea forțelor israeliene din Gaza și eliberarea palestinienilor deținuți de Israel în schimbul ostaticilor rămași.

Israelul lovește infrastructura militară a Hezbollah

Armata israeliană a declarat că a efectuat duminică o serie de lovituri asupra infrastructurii militare a Hezbollah în sudul Libanului.

Forțele de apărare israeliene au precizat că loviturile au avut loc în zona Markaba și Kafr Kila.

Liderii israelieni au amenințat în repetate rânduri că vor recurge la forța militară dacă Hezbollah nu respectă armistițiul ONU din 2006.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE