Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

De două ori pe zi, Euronews România îți aduce un rezumat al știrilor cu care merită să pornești la drum și, respectiv, cu care să îți închei programul.

Apple a pierdut poziția de lider pe piața de smartphone-uri după scăderea vânzărilor de iPhone

  • Livrările de telefoane iPhone au scăzut cu aproape 10% în primele trei luni ale acestui an, pe fondul intensificării competiției din partea producătorilor de dispozitive Android.
  • În aceste condiții, compania Apple a pierdut poziția de cel mai mare producător de smartphone în favoarea Samsung, potrivit datelor firmei de cercetare IDC, citate de agenția Reuters.
  • În primele trei luni din 2024, livrările globale de smartphone-uri au crescut cu 7,8% până la 28,4 milioane unităţi. Compania sud-coreeană Samsung a fost lider cu o cotă de piaţă de 20,8%, în condiţiile în care a livrat 60,1 milioane de smartphone-uri.

Citește mai multe despre Apple care a pierdut poziția de lider pe piața de smartphone-uri.

Surse: Cătălin Cîrstoiu ar putea fi retras din cursa pentru Primăria Capitalei. Soarta candidatului PSD-PNL, pe masa coaliției

  • Prestația modestă în precampanie a medicului Cătălin Cîrstoiu în cursa pentru Primăria Generală a Capitalei provoacă nemulțumiri în interiorul coaliției PSD-PNL.
  • Neoficial, tot mai multe voci, în special din PSD, susțin scenariul retragerii acestuia. Conducerile de partid nu pot risca însă o astfel de decizie din considerente de imagine și strategie, spun reprezentanții ai Coaliției.

Citește mai multe despre soarta candidatului PSD-PNL.

Intervenție cu final fericit: Un cățel a fost scos de pompieri dintre pereții a două clădiri din Vaslui. Unul dintre salvatori l-a adoptat

  • Un cățel a avut nevoie de ajutorul pompierilor petru a ieși din încurcătura în care a intrat, pe o stradă din Vaslui.
  • Norocul i-a surâs de două ori. După ce a fost salvat, unul dintre pompieri a decis să-l adopte.
  • Patrupedul de câteva luni era blocat în spatele unei zid unde se afla o centrală termică dezafectată.

Citește mai multe despre intervenția cu final fericit.

Încă un lot din Autostrada București (A0), deschis circulației. Șoferii vor avea o legătură cu două drumuri naționale

  • Un tronson de 13 kilometri din Autostrada de centură București (A0) a fost deschis, luni, circulației. Șoferii pot circula, începând cu ora 14:00, pe lotul care face legătura între Drumurile Naționale 4 și 5, a anunțat Compania de Autostrăzi.
  • Lotul Jilava - Vitra - Popești Leordeni, parte din Autostrada A0 – București Sud - va continua tronsonul dintre Bragadiru și Jilava, care are o lungime de 9 kilometri și care a fost deschis în noiembrie 2023.

Citește mai multe despre noul lot din Autostrada București (A0), deschis circulației.

România are al doilea cel mai mic salariu pe oră din UE. Țara în care poți câștiga cel mai mult în 60 de minute

  • Românii primesc al doilea cel mai mic salariu mediu pe oră din Uniunea Europeană - 10,4 euro, potrivit datelor Eurostat. Suntem departe de media europeană, care este de 24 de euro pe oră. La polul opus, în Luxemburg o oră de lucru este plătită de aproape 5 ori mai bine decât la noi în țară.
  • După Bulgaria, România este țara în care se câștigă cel mai mic salariu mediu pe oră din Uniunea Europeană - doar 10,4 euro. Puțin mai bine decât noi sunt plătiți locuitorii din Ungaria - cu 11 euro pe oră, dar și din Polonia, unde salariul mediu pe oră ajunge la aproape 12 euro. Sunt departe însă de media europeană, de 24 de euro pe oră.

Citește mai multe despre România care are al doilea cel mai mic salariu pe oră din UE.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE