Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Apple a pierdut poziția de lider pe piața de smartphone-uri după scăderea vânzărilor de iPhone

Livrările de telefoane iPhone au scăzut cu aproape 10% în primele trei luni ale acestui an, pe fondul intensificării competiției din partea producătorilor de dispozitive Android. În aceste condiții, compania Apple a pierdut poziția de cel mai mare producător de smartphone în favoarea Samsung, potrivit datelor firmei de cercetare IDC, citate de agenția Reuters.

În primele trei luni din 2024, livrările globale de smartphone-uri au crescut cu 7,8% până la 28,4 milioane unităţi. Compania sud-coreeană Samsung a fost lider cu o cotă de piaţă de 20,8%, în condiţiile în care a livrat 60,1 milioane de smartphone-uri.

În schimb, Apple a livrat doar 50,1 milioane de telefoane iPhone în primul trimestru, faţă de cele 55,4 milioane unităţi livrate în urma că un an, iar cota sa de piaţă a fost de 17,3%. Pe locul al treilea se situează producătorul chinez Xiaomi cu o cotă de piaţă de 14,1% în primul trimestru, conform Agerpres.

"Aşa cum ne aşteptam revenirea pieţei de smartphone face progrese...În timp ce Apple a reuşit să cucerească poziţia de lider la finele lui 2023, Samsung a redevenit cel mai mare furnizor de smartphone în primul trimestru", a declarat vicepreşedintele IDC, Ryan Reith.

Apple ar întâmpina dificultăți pe piața din China

Pierderea poziţiei de lider scoate la iveală provocările cu care se confruntă compania Apple în China, cea mai mare piaţă a grupului american, unde unele firme chineze şi agenţii guvernamentale au hotărât să limiteze folosirea dispozitivelor Apple de către angajaţii lor.

În replică, Apple își propune ca la conferinţa Worldwide Developers Conference (WWDC) din luna iunie să prezinte noi îmbunătăţiri aduse software-ului care rulează pe telefoanele iPhone, tabletele iPad şi celelalte dispozitive Apple.

De asemenea, investitorii aşteaptă de la Apple noutăţi cu privire la Inteligenţa Artificială, în condiţiile în care până acum grupul a fost foarte tăcut când vine vorba de încorporarea AI în dispozitivele sale. La începutul anului Apple a pierdut titlul de cea mai valoroasă companie din lume în favoarea Microsoft.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE