Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Încă un lot din Autostrada București (A0), deschis circulației. Șoferii vor avea o legătură cu două drumuri naționale

Un tronson de 13 kilometri din Autostrada de centură București (A0) a fost deschis, luni, circulației. Șoferii pot circula, începând cu ora 14:00, pe lotul care face legătura între Drumurile Naționale 4 și 5, a anunțat Compania de Autostrăzi.

Lotul Jilava - Vitra - Popești Leordeni, parte din Autostrada A0 – București Sud - va continua tronsonul dintre Bragadiru și Jilava, care are o lungime de 9 kilometri și care a fost deschis în noiembrie 2023.

”Încheierea lucrărilor pe încă un segment al lotului 1 (#Glina-#Vidra) al sectorului de Sud al Autostrăzii de Centură a Capitalei face posibilă circulația și pe cei 6 km din cei 16,3 km ai lotului 2 (#Vidra-#Bragadiru), finalizați la sfârșitul anului trecut.

De luni se va circula practic pe aproximativ jumătate (23,3 km) din cei 52 de km ai semi-inelului sudic al A0 (între #DN6 și #DN4)”, a precizat Cristian Pistol, director general al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), într-un mesaj pe Facebook.

Punerea în circulație a acestei porțiuni de drum are loc cu o întârziere de aproape jumătate de an față de termenul inițial de finalizare - octombrie 2023, notează Hotnews.

Compania turcă Alsim Alarko este cea care se ocupă de execuția a două loturi de pe Autostrada de Centură A0 a Bucureștiului. Mai exact este vorba de Lotul 1 (16,93 km, de la A2 la Jilava) și Lotul 2 (16,3 km, de la Jilava la DN6/Bragadiru).

Autostrada de Centură a Capitalei ar trebui să fie gata abia în 2026, după estimările reprezentanților Ministerului Transporturilor.

În prezent România are 1.004 kilometri de autostradă și 85 de kilometri de drum expres.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE