Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Primii 10 km din A0 vor fi inaugurați peste 2 săptămâni. Autostrada de Centură a Capitalei ar trebui să fie gata abia în 2026

La sfârșitul acestei luni vom putea circula pe primii kilometri din Autostrada de Centură a Capitalei. Mai exact, doar pe 10 km din totalul de 100 de km. Constructorul lotului 2 Nord a reușit să termine lucrările pe cei 19 km de autostradă contractați, înainte cu opt luni de termen, doar că pe jumătate din acest tronson nu se va circula deocamdată. Autostrada va fi gata abia în 2026, asta dacă toate termenele vor fi respectate.

Muncitorii lucrează la ultimele detalii pe tronsonul de autostradă care va fi inaugurat înainte de 1 decembrie.

Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor: „Cei care au făcut lotizarea asta nu s-au dus până în DN2. Au considerat necesar că trebuie să se termine acest lot cu 2 km înainte de DN2, dar remediul e următorul: cei care au Lotul 3, li se va aproba proiectul tehnic în săptămânile viitoare, ceea ce înseamnă că vor intra în această bucată rapid în execuție”.

Cinci dintre cele șapte tronsoane ale Autostrăzii de Centură, sunt în acest moment în șantier. Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a precizat că până la finalul anului vor fi gata în jur de 44 de km din A0.

La începutul lunii decembrie, ar trebui să se circule și pe 10 km din Lotul 2 Sud, între Jilava și Bragadiru. Bucureștiul este singura capitală din Uniunea Europeană care nu are încă o autostradă care să ocolească orașul.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE