Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

De două ori pe zi, de la orele 7.30 și 20.00, Euronews România îți aduce un rezumat al știrilor cu care merită să pornești la drum și, respectiv, cu care să îți închei programul.

Conducerea partidului AUR, denunțată de un fost membru. Banii statului oferiți ca subvenție politică ar fi fost cheltuiți pe caravana medicală

  • Conducerea partidului AUR a fost denunțată de un fost membru al formațiunii politice. Soțul senatoarei independente, Rodica Boancă, este cel care a sesizat procurorii.
  • Informația a fost confirmată chiar de sentoarea care, la rândul ei, a făcut parte în trecut din partidul AUR.
  • Denunțul a fost făcut în vara anului trecut, iar bărbatul reclama că banii statului oferiți ca subvenție politică sunt cheltuiți pe caravana medicală. Concret, ea spune că serviciile medicale sunt oferite oamenilor drept mită, deși nu era campanie electorală atunci.

Citește mai mult despre problema cu care se confruntă partidul AUR.

Condițiile pentru a candida la o funcție publică la alegeri. Vârsta minimă pentru președinte și primar

  • Visați la o funcție publică? Acum este momentul să vă gândiți serios. E anul în care, la noi în țară, se organizează toate tipurile de alegeri: europarlamentare, locale, parlamentare și prezidențiale.
  • Ce condiții trebuie să îndepliniți pentru a candida, pe lângă prevederi legale?
  • Există o serie de criterii generale pentru a putea să candidați, dar sunt și unele specifice fiecărui tip de scrutin. Sunt unele care se aplică în principiu la toate alegerile.

Citește mai mult despre condițiile pentru a candida la o funcție publică la alegeri

Ce îi motivează pe oameni să doneze sânge? Banii și zilele libere, mai puțin empatia

  • Deși donarea de sânge vine la pachet cu o serie de beneficii pentru sănătate, de cele mai multe ori nu acesta e motivul principal care îi determină pe oameni să meargă la centrele de transfuzie.
  • De obicei, banii, voucherele și zilele libere sunt mult mai convingătoare și, drept urmare, sunt oferite cetățenilor din mai multe țări.
  • Trebuie spus din start, România se numără printre țările cu cel mai generos pachet de beneficii oferit donatorilor de sânge.

Citește mai mult despre motivul pentru care românii donează sânge

Nomazii digitali preferă România fără Schengen: Pot sta aici chiar și trei luni fără viză

  • Mulți nomazi digitali aleg să călătorească în România tocmai pentru că nu este în zona Schengen. Turiștii străini aleg țara noastră pentru că pot sta aici chiar și trei luni fără viză.
  • În schimb, în țările din Schengen nu pot sta mai mult de 90 de zile cumulat. Nomazii digitali mai aleg țara noastră și pentru internetul foarte bun și pentru că se simt în siguranță.
  • Pablo este un nomad digital din Guatemala și de mai bine de un an călătorește prin Europa. Este freelancer în IT, ceea ce-i permite să lucreze de oriunde. De o lună și jumătate stă în București și plănuiește să rămână aici până îi va expira dreptul de ședere fără viză. Nu este prima dată când vizitează România, iar faptul că se întoarce periodic la noi în țară nu este deloc întâmplător.

Citește mai mult despre beneficiile nomazilor digitali dacă România nu intră în Schengen

Guvernul deblochează 7.600 de posturi din Sănătate. Ciolacu: ”Spitalele vor putea face rapid angajări”

  • Guvernul s-a reunit joi în şedinţă pentru a discuta deblocarea a 7.600 de posturi din sistemul de sănătate. Sindicatele amenință cu proteste masive și solicită, în paralel, o majorare a salariilor.
  • Premierul Marcel Ciolacu: „Deblocăm astăzi angajările pentru aproape 8000 de posturi în Sănătate şi Asistenţă Socială. Astfel, toate spitalele importante care au deficit de medici, asistente şi infirmieri vor putea face rapid angajări”
  • Premierul a mai precizat că Ministerul Sănătăţii are în acest an un buget cu peste 40% mai mare decât în 2023. ”Nu este vorba de vreo problemă financiară”, a mai precizat Ciolacu.

Citește mai mult despre posturile deblocate din Sănătate.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE