Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

De două ori pe zi, Euronews România îți aduce un rezumat al știrilor cu care merită să pornești la drum și, respectiv, cu care să îți închei programul.

Ultimatum pentru terasele din Herăstrău. Clotilde Armand spune că șapte localuri trebuie desființate

  • Localurile fără autorizații de pe malul lacului Herăstrău au primit termen de 72 de ore pentru a desființa lucrările făcute ilegal.
  • Este anunțul postat de primarului sectorului 1, pe o rețea de socială. Cei care nu se vor conforma vor fi desființați pe cale administrativă, a adăugat aceasta.
  • Primarul Capitalei însă spune că nu există o soluție unică și că nu se poate intra cu buldozerul peste afaceri care angajează mii de oameni.

Citește mai mult despre planurile primarului Sectorului 1.

Prețul ciocolatei lasă un gust amar. Bobul de cacao a atins un preț record din cauza fenomenelor climatice

  • Veste amară pentru iubitorii de ciocolată. Prețul mondial la cacao a atins un nou record, în condițiile în care fenomenul El Nino afectează culturile din Africa de Vest.
  • La bursa de materii prime de la New York, tona de cacao a fost cotată săptămâna aceasta la 5.874 de dolari.
  • Costul ingredientului cheie pentru fabricarea ciocolatei s-a dublat de la începutul anului trecut. Este foarte posibil ca prețurile istorice să limiteze creșterea veniturilor în acest an pentru ciocolatieri.

Citește mai mult despre motivul scumpirii ciocolatei.

Nicușor Dan prezintă bugetul Primăriei Municipiului București pentru 2024: Țintim schimbarea a 70 de kilometri de rețea de termoficare

  • Nicușor Dan prezintă bugetul pentru anul 2024. Edilul Capitalei se plânge ca a primit din partea Guvernului mai putini bani față de anul 2023. Asta în timp ce Consiliul Județean Ilfov, de exemplu, va avea un buget record.
  • Primarul Capitalei se plânge că în acest an Guvernul a alocat Bucureștiului cu 620 de milioane de lei mai puțin comparativ cu 2023. Nicușor Dan a spus recenc că dacă avea acești bani ar fi putut să cumpere încă 60 de tramvaie noi și încă 100 de autobuze electrice.
  • În replică, premierul Marcel Ciolacu i-a transmis edilului că se află în eroare și că această tăiere despre care vorbește nu ar fi adevărată.

Citește mai mult despre bugetul Primăriei Capitalei pentru 2024.

Donald Trump: SUA nu va apăra nicio țară "delicventă" de o agresiune rusească. "I-aș încuraja să facă ce naiba vor"

  • Donald Trump a declarat că ar "încuraja" Rusia să atace oricare dintre aliații NATO ai SUA care nu și-au îndeplinit obligațiile financiare, scrie The Guardian.
  • Declarația fostului președinte și prezumtiv candidat republican pentru 2024 a fost descrisă ca fiind "îngrozitoare și dementă" de către Casa Albă.
  • Nu este clar dacă fostul președinte știe că țările membre nu plătesc bani și facturi către NATO sau altcineva, ci pur și simplu alocă 2% din PIB pentru propriile cheltuieli militare, scrie Reuters.

Citește mai mult despre declarațiile făcute de Donald Trump

Israelul spune că a găsit un tunel Hamas care trece pe sub sediul UNRWA din Gaza

  • Armata şi agenţia de securitate internă din Israel au declarat sâmbătă că au descoperit un tunel al grupării Hamas care trece pe sub sediul principal aş agenţiei ONU pentru refugiaţii palestinieni (UNRWA) din oraşul Gaza, transmite AFP, potrivit Agerpres.
  • Agenția subliniază că nu a mai ocupat acel sediu din 12 octombrie, la cinci zile după ce Hamas a lansat atacul pe teritoriul israelian și care a dus la începerea războiului. UNRWA cere deschiderea unei anchete independente.
  • Potrivit armatei israeliene şi Shin Beth, operaţiunile militare din oraşul Gaza din ultimele săptămâni au dus la descoperirea unei "intrari în tunel" în apropierea unei şcoli gestionate de agenţia umanitară a ONU.

Citește mai mult despre tunelul Hamas descoperit de Israel

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE