Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ultimatum pentru terasele din Herăstrău. Clotilde Armand spune că șapte localuri trebuie desființate

Localurile fără autorizații de pe malul lacului Herăstrău au primit termen de 72 de ore pentru a desființa lucrările făcute ilegal.

Este anunțul postat de primarului sectorului 1, pe o rețea de socială. Cei care nu se vor conforma vor fi desființați pe cale administrativă, a adăugat aceasta.

Primarul Capitalei însă spune că nu există o soluție unică și că nu se poate intra cu buldozerul peste afaceri care angajează mii de oameni.

În Parcul Herăstrău își desfășoară activitatea zeci de terase și de restaurante. Nu toate au însă autorizațiile necesare.

Primarul Clotilde Armand a anuntat ca 7 restaurante de aici de pe malul lacului Herastrau au fost ridicate fara autorizatie, si a solicitat Politiei sa verifice, confirmandu-se ilegalitati multe.

A fost sesizat Parchetul si s-a dat termen de 72 de ore pt desfiintarea lor.

Primarul Sectorului 1 a precizat că localurile care nu vor respecta termenul de 72 de ore pentru desființarea lucrărilor fără autorizații vor fi desființate pe cale administrativă, în baza Dispozițiilor Primarului General.

“Patronii teraselor Kayo, It Cucina, Nuba, HiroBay, Taverna Racilor, Stadio și Il Locale au ridicat construcții fără autorizație pe malul lacului Herăstrău. La solicitarea noastră, Poliția Locală a Municipiului București a verificat aceste terase și a confirmat tot ce am spus public….

În toate aceste cazuri, Poliția Locală a Capitalei a sesizat Parchetul Judecătoriei Sectorului 1 și s-au deschis dosare penale pentru executarea de lucrări fără autorizație de construire într-o zonă.

În plus, polițiștii locali le-au dat termen de 72 de ore pentru desființarea lucrărilor ilegale construite pe domeniul public al Capitalei”, a declarat Clotilde Armand, Primarul Sectorului 1.

Primarul Nicușor Dan spune că există mai multe probleme în privința teraselor de pe marginea lacului Herăstrău, dar nu și o soluție unică.

”Acolo unde sunt construcții fără autorizație, cum e și în zona Lipscani, vom interveni. Dar acolo unde sunt construcții cu autorizație, de care știm că sunt nelegale, numai că nu mai are cine să le atace în momentul ăsta, nu avem ce să facem. Soluția este să găsim o soluție, să-i mutăm pe toți, cu acordul lor, de acolo.”, susține Nicușor Dan.

Locuitorii din București au păreri împărțite față de propunerea de desființare a teraselor.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE