Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

De două ori pe zi, de la orele 7:30 și 20:00, Euronews România îți aduce un rezumat al știrilor cu care merită să pornești la drum și, respectiv, cu care să îți închei programul.

Când e Black Friday 2023 în România. Marile reduceri încep mai devreme pentru unele magazine online

  • Black Friday, cel mai mare eveniment de shopping al anului, are loc în România în noiembrie, de regulă în a doua zi de vineri a lunii, însă sunt magazine care au început deja perioada marilor reduceri.
  • Data și perioada reducerilor în România nu corespund, însă, cu cele din SUA, unde Black Friday este organizat anual în vinerea care urmează Zilei Recunoștinței. Mai exact, ziua de Black Friday american va fi pe 24 noiembrie.
  • eMAG, cel mai mare retailer din România, care ”dă startul” în fiecare an marilor reduceri, a anunțat că organizează Black Friday pe 11 noiembrie. Alți mari retaileri încep, însă, mai devreme perioada reducerilor.

Citește mai mult despre ofertele magazinelor pentru Black Friday 2023

Ucraina denunţă cel mai mare atac rusesc de la începutul anului: Peste 100 de localităţi vizate

  • Ucraina a anunţat miercuri că Rusia i-a bombardat peste 100 de localităţi în ultimele 24 de ore, cel mai mare număr într-un singur raid de la începutul anului, relatează France Presse.
  • De la începutul invaziei în februarie 2022, forţele ruse au tras milioane de obuze de artilerie asupra oraşelor şi satelor ucrainene situate în apropiere de liniile frontului, transformând în ruine multe dintre ele în estul ţării.
  • Printre ţintele vizate s-a numărat rafinăria din Kremenciuk (centru), care a fost lovită, ceea ce a dus la declanşarea unui incendiu imens, la stingerea căruia au fost mobilizaţi peste 100 de pompieri. Aceştia s-au luptat timp de mai multe ore cu flăcările, a afirmat Klimenko, precizând că atacul asupra rafinăriei nu s-a soldat cu victime.

Citește mai multe despre atacul Rusiei asupra Ucrainei.

Fraţii Godei, plasaţi în arest la domiciliu de Curtea de Apel Bucureşti. Decizia este definitivă

  • Ştefan Godei, administratorul azilului din Voluntari unde bătrânii erau cazaţi în condiţii groaznice a fost mutat în arest la domiciliu, a transmis Curtea de Apel București.
  • Aceeaşi decizie a fost luată şi în cazul lui Daniel Godei şi Andrei-Răzvan Ticu, şef serviciu în cadrul Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Ilfov.
  • Decizia este definitivă. Aproape 100 de persoane în vârstă au fost salvate, în urma efectuării unor percheziţii la trei azile din Voluntari, unde bătrânii, mulţi cu dizabilităţi, erau bătuţi, înfometaţi şi puşi la muncă forţată.

Citește mai mult despre decizia Curții de Apel București cu privire la acest caz

”A.I” a fost ales cuvântul anului 2023

”A.I.”, abrevierea pentru inteligență artificială, a fost desemnat cuvântul anului 2023, potrivit Collins Dictionary.

Anunțul făcut de Collins Dictionary coincide cu momentul în care Marea Britanie găzduiește un summit de amploare, la care iau parte, pe lângă Rishi Sunak, prim-ministrul britanic, 100 de personalități, lideri mondiali, șefi din domeniul tehnologiei și cercetători în domeniul inteligenței artificiale, pentru a se discuta despre cum să maximizeze beneficiile A.I., minimizându-i în același timp riscurile, scrie Euronews.

Să vedem părțile bune, însă. Beatles s-a folosit de A.I. pentru „ultimul lor cântec”, care va fi lansat joi, 2 noiembrie 2023.

Citește mai mult despre summitul de amploare în care a fost ales cuvântul anului.

Peste 800 de copii cu arsuri sunt tratați anual la Spitalul ”Grigore Alexandrescu” din București

  • Pași mici pentru tratarea marilor arși din România. În timp ce Ministrul Sănătății se laudă cu proiecte care sunt încă doar pe hârtie, societatea civilă mai pune câte o cărămidă pentru rezolvarea situației.
  • Organizația Salvați Copiii a dotat Spitalul ”Grigore Alexandrescu” din București cu aparatură medicală în valoare de 120.000 euro. Anual aici sunt tratați peste 800 de copii cu arsuri. La 8 ani de la tragedia din Colectiv, autoritățile au demarat construirea unei noi secții la acest spital, care vor avea 15 paturi dedicate marilor arși.
  • Vasile are 23 de ani și este din Suvceava. Pe când avea doar 2 ani a suferit arsuri grave. Medicii de acolo l-au trimis de urgență la București, la Spitalul „Grigore Alexandrescu”.

Citește mai mult despre condițiile de la Spitalul Grigore Alexandrescu”

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE