Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

De două ori pe zi, de la orele 7:30 și 20:00, Euronews România îți aduce un rezumat al știrilor cu care merită să pornești la drum și, respectiv, cu care să îți închei programul.

Ce semnifică deplasarea premierului Marcel Ciolacu în Egipt

-Marcel Ciolacu s-a deplasat în Egipt miercuri, 8 noiembrie, pentru a-i întâmpina pe românii evacuați din Fâșia Gaza.

-Premierul României a mers pe aeroportul din Cairo, acolo unde 93 de români au ajuns, după ce au primit permisiunea de a ieși din Gaza prin singurul punct de frontieră disponibil, cel de la Rafah.

-"Cred că atât eu, cât și doamna ministru am făcut un gest de normalitate și am transmis un semnal foarte clar că statul român nu lasă niciun român în urmă”, a spus Ciolacu.

Citește mai multe despre semnificația deplasării premierului Ciolacu în Egipt.

Facebook și Instagram vor solicita ca reclamele politice să precizeze dacă au fost create cu ajutorul Inteligenței Artificiale

-Pentru a ajuta alegătorii în 2024, compania Meta susține că va începe să eticheteze reclamele politice care folosesc imagini generate de Inteligență Artificială.

-Facebook și Instagram vor solicita ca reclamele politice difuzate pe aceste platforme să precizeze dacă ele au fost create folosind Inteligență Artificială.

-Conform noii politici a Meta, etichetele care recunosc utilizarea AI vor apărea pe ecranele utilizatorilor atunci când aceștia dau click pe reclame.

Citește mai multe despre noile reguli Facebook și Instagram în ceea ce privește reclamele politice.

Joe Biden se opune reocupării Fâșiei Gaza după încheierea războiului

-Președintele american Joe Biden se opune reocupării Fâșiei Gaza, după războiul dintre Israel și Hamas.

-Statele Unite susțin dreptul de apărare al Israelului, după atacurile teroriste ale Hamas din 7 octombrie.

-Guvernul Israelului a anunțat miercuri că este ”foarte prematur” să evoce ”scenarii” în legătură cu viitorul Fâşiei Gaza care trebuie "demilitarizată”.

Citește mai multe despre declarațiile președintelui SUA în legătură cu Fâșia Gaza.

Cum trăiesc palestinienii din Cisiordania. Oamenii din zonă se tem că rudele lor din Fâșia Gaza au murit în război

-Palestinienii din Cisiordania nu sunt bombardați mereu, așa cum se întâmplă cu cei din Fâșia Gaza, și nici nu duc lipsă de mâncare sau îngrijire medicală. Sunt însă îngrijorați de soarta rudelor din zona de război.

-Familia Al-Soso locuiește în orașul Nablus din Cisiordania, unde nu este război. Cel mult ciocniri cu militarii Israelului. Totuși, trăiește într-o stare de anxietate constantă cu privire la cei dragi din Gaza.

-De la atacul Hamas din 7 octombrie în interiorul Israelului, bombardamentele israeliene neîncetate din Gaza au ucis peste 10.500 de palestinieni, potrivit Ministerului Sănătății din teritoriul condus de Hamas.

Citește mai multe despre modul în care trăiesc palestinienii din Cisiordania.

Bombardamente puternice în estul Ucrainei. Kievul acuză Rusia că a lovit un vas civil ce mergea către portul Odesa

-Kievul acuză Rusia că a lovit un vas civil care mergea către Odesa. Potrivit armatei ucrainene, căpitanul a fost ucis și alți patru oameni, răniți.

-Pe de altă parte, pe frontul din est, au loc lupte puternice, fără însă ca vreuna dintre părți să aibă succes.

-Militarii Moscovei bombardează din nou infrastructura energetică ucraineană, așa cum a făcut și iarna trecută. Intenția Rusiei este de a-i lăsa pe ucraineni fără electricitate și căldură în pragul iernii.

Citește mai multe despre ultimele evoluții de pe frontul din Ucraina.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE