Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

De două ori pe zi, Euronews România îți aduce un rezumat al știrilor cu care merită să pornești la drum și, respectiv, cu care să îți închei programul.

Cum depistăm și tratăm alergiile de primăvară. În România, unul din patru adulți suferă de o formă de alergie

  • Suntem în plin sezon al alergiilor de primăvară, iar numărul persoanelor afectate este în creștere la nivel mondial.
  • În România, unul din patru adulți suferă de o formă de alergie. Rinita alergică este răspândită și printre copii, iar netratată poate duce la complicații.
  • Simptomele alergiilor, care sunt asemănătoare cu cele ale unei răceli, ne pot induce, însă, în eroare. Consultul unui medic alergolog este esențial în astfel de situații.

Citește mai mult despre alergiile de primăvară.

Asigurările RCA se scumpesc în timpul plafonării. Românii au plătit cu 7% mai mult pentru o poliță RCA, în 2023

  • 2023 a fost un an complicat pentru sectorul asigurărilor auto obligatorii, cu un falimentul răsunător, cel al companiei Euroins, mai mare decât toate falimentele din asigurări de până acum.
  • De cealaltă parte, șoferii s-au confruntat cu creșteri de prețuri, într-o perioadă în care oferta pe piață.
  • Reprezentanții Autorității de Supaveghere Financiară au explicat la emisiunea Economia.EU de ce au crescut prețurile și ce se va întâmpla după ce plafonarea RCA expiră.

Citește mai mult despre scumpirea RCA în timpul plafonării

Cum s-a schimbat relația românilor cu băncile în ultimii 8 ani. De la zeci de mii de procese, la negociere și rezolvare amiabilă

  • Radiografia sistemului bancar prin prisma evenimentelor petrecute în acest domeniu în ultimii 15 ani este principala temă a episodului 1 din #PodcasturileCSALB, în care sunt invitați Alina Radu și Alexandru Păunescu, într-o discuție moderată de Cornel Dinu.
  • Este important de menționat că niciodată BNR nu a avut atribuții de protecție a consumatorului. Circulau în spațiul public opinii că am avut aceste atribuții și le-am transferat către ANPC după 2008.
  • Actualul statut al Băncii Centrale este din 2004 și nu prevede acest lucru. Au fost mereu consumatori care s-au adresat BNR să le rezolve diferite probleme, iar de la Banca Centrală au fost așteptări să se implice în protecția consumatorilor, fiind chiar blamată că nu o face. Motivul a fost că nu avem capacitatea legală să ne implicăm.

Citește mai mult despre relația românilor cu băncile din ultimii opt ani

Trenuri anulate spre și dinspre Aeroportul Otopeni. Care e intervalul de timp

  • Circulația trenurilor spre și dinspre Aeroportul Internaţional Henri Coandă București va fi suspendată temporar, potrivit CFR SA. 14 dintre trenuri, dintre cele 72 prevăzute în orarul zilnic, nu vor circula trei zile la rând.
  • Circulația trenurilor spre și dinspre Aeroportul Internaţional Henri Coandă București va fi închisă în perioada 9 - 11 aprilie 2024, între orele 09:00 și 13:40.
  • Compania Națională de Căi Ferate a transmis că în acest timp vor fi făcute revizii la dispozitivele de macaz între Gara de Nord și Otopeni. 14 curse dintre cele 72 prevăzute în orarul zilnic de circulaţie pe relaţia Bucureşti Nord - Aeroport Henri Coandă vor fi anulate.

Citește mai mult despre trenurile anulate spre Aeroportul Otopeni

Țara din Europa în care prețurile locuințelor s-au prăbușit. Ce se întâmplă pe piața imobiliară din România

  • Prețul locuințelor din zona euro a scăzut cu 1,1% în ultimele trei luni ale anului 2023. Cu toate acestea, dacă privim tabloul general al pieței imobiliare din Uniunea Europeană, prețurile au fost ușor mai mari.
  • Una dintre țările unde s-a înregistrat cea mai mare scădere a prețurilor proprietăților a fost Luxemburg, unde prețurile locuințelor s-au prăbușit cu 14,4%.
  • În cadrul zonei euro, prețurile medii ale locuințelor au scăzut cu 1,1% în ultimele trei luni ale anului 2023, față de anul precedent, potrivit indicelui prețurilor locuințelor, un indicator realizat de Eurostat.

Citește mai mult despre piața imobiliară din Europa

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE