Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

De două ori pe zi, Euronews România îți aduce un rezumat al știrilor cu care merită să pornești la drum și, respectiv, cu care să îți închei programul.

10 politicieni români se află în Topul 100 al celor mai influenți europarlamentari

  • Potrivit unui studiu realizat de Eu Matrix, în topul 100 al celor mai influenți europarlamentari regăsim și reprezentanți români. Cea mai înaltă poziție în acest clasament îi revine lui Dragos Tudorache (ex-USR), actual reprezentant al Partidului Reper.
  • Colegii săi de partid, Dacian Ciolos și Dragoș Pâslaru, se regăsesc, la rândul lor, în acest clasament.
  • De la PSD, cel mai influent eurodeputat s-a dovedit a fi Victor Negrescu, urmat de Corina Crețu și Dan Nica.

Vezi lista românilor care se află în Topul 100 al celor mai influenți europarlamentari.

Preşedintele parlamentului Ungariei a semnat ratificarea aderării Suediei la NATO

  • Parlamentarii au aprobat aderarea Suediei la NATO pe 26 februarie, depăşind ultimul obstacol înainte de pasul istoric al ţării nordice a cărei neutralitate a durat trecând prin două războaie mondiale şi Războiul Rece.
  • Votul ungar a pus capăt lunilor de întârziere pentru a finaliza schimbarea politicii de securitate a Suediei şi a urmat vizitei prim-ministrului suedez Ulf Kristersson, în timpul căreia cele două ţări au semnat un acord de arme.
  • Guvernul prim-ministrului ungar Viktor Orban s-a confruntat cu presiuni din partea aliaţilor NATO pentru a se alinia şi pecetlui aderarea Suediei la alianţă.

Citește mai multe informații despre aderarea Suediei la NATO.

STUDIU: Persoanele care consumă constant cereale și batoane proteice bogate în zahăr au un risc cu 21% mai mare de a muri mai devreme

  • Conform specialiștilor, prepararea alimentelor ultraprocesate presupune adăugarea de aditivi, conservanți, coloranți și arome artificiale. Nu au calități nutriționale, sunt bogate în calorii, zaharuri, sare și grăsimi.
  • Excesul de grăsimi și zaharuri au un efect negativ și asupra sănătății mintale. S-a demonstrat că cei care le consumă au un risc cu 22% mai mare de a dezvolta depresie și cu aproximativ 50% mai mare de a suferi de anxietate și de a avea un somn neodihnitor.
  • Cercetătorii au observat că persoanele care consumă constant cereale și batoane bogate în zahăr au un risc cu 21% mai mare de a muri mai devreme.

Citește mai multe informații despre riscurile cerealelor și batoanelor proteice bogate în zahăr.

Marcel Ciolacu, la Congresul PES: Sunt cele mai importante alegeri europarlamentare de la înființarea UE

  • „În primul rând, cred că sunt cele mai importante alegeri europarlamentare de la înființarea Uniunii Europene. După atâtea crize suprapuse - pandemie, criză energetică - suntem totuși într-o criză majoră după atacul total incorect al Federației Ruse asupra Ucrainei.”
  • Premierul a vorbit și despre rolul important pe care îl joacă România în conflictul din Ucraina.
  • În final, Ciolacu a vorbit și despre competiția electorală pentru Primăria Capitalei, respectiv posibilitatea unui candidat unic.

Vezi mai multe detalii despre declarațiile lui Marcel Ciolacu privind candidatul comun la Primăria Capitalei.

Bulgaria suspendă importurile de țiței din Rusia înainte de termen, în solidaritate cu Ucraina

  • Ţiţeiul rusesc va fi înlocuit cu importuri din Kazahstan, Irak şi Tunisia, potrivit unei ştiri apărute în ziarul bulgar 24 chasa.
  • Interdicţia de import din Bulgaria a fost introdusă la sfârşitul anului 2023, în pofida unei derogări speciale de la sancţiunile Uniunii Europene impuse Rusiei, care ar fi permis Bulgariei să continue să importe ţiţei rusesc până la 1 octombrie.
  • Bulgaria a încetat să mai importe gaze naturale ruseşti în 2022, după ce compania de stat rusă Gazprom a întrerupt livrările în urma refuzului guvernului de la Sofia de a plăti în ruble ruseşti.

Vezi mai multe informații despre suspendarea importurilor de țiței din Rusia.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE