Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Preşedintele parlamentului Ungariei a semnat ratificarea aderării Suediei la NATO

Preşedintele parlamentului Ungariei Laszlo Kover a semnat ratificarea aderării Suediei la NATO şi a transmis legislaţia biroului preşedintelui pentru promulgare, arată sâmbătă înregistrarea voturilor pe site-ul parlamentului, notează Reuters, citată de Agerpres.

Parlamentarii au aprobat aderarea Suediei la NATO pe 26 februarie, depăşind ultimul obstacol înainte de pasul istoric al ţării nordice a cărei neutralitate a durat trecând prin două războaie mondiale şi Războiul Rece.

Votul ungar a pus capăt lunilor de întârziere pentru a finaliza schimbarea politicii de securitate a Suediei şi a urmat vizitei prim-ministrului suedez Ulf Kristersson, în timpul căreia cele două ţări au semnat un acord de arme.

Guvernul prim-ministrului ungar Viktor Orban s-a confruntat cu presiuni din partea aliaţilor NATO pentru a se alinia şi pecetlui aderarea Suediei la alianţă. Preşedintele Ungariei dispune acum de până la cinci zile pentru a promulga legislaţia.

Stockholmul şi-a abandonat politica de nealiniere pentru o mai mare siguranţă în interiorul Organizaţiei Tratatului Atlanticului de Nord după invadarea Ucrainei de către Rusia în 2022.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE