Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

De două ori pe zi, Euronews România îți aduce un rezumat al știrilor cu care merită să pornești la drum și, respectiv, cu care să îți închei programul.

Ministrul Digitalizării cere reglementări pentru Tiktok. ”Nu urmărește nimeni să interzică utilizarea unei anumite platforme”

  • Guvernul nu ia în calcul să interzică folosirea platformei Tiktok în România, chiar dacă există suspiciuni că datele utilizatorilor ar fi furnizate Guvernului chinez de către compania-mamă.
  • În direct la Euronews România, Bogdan-Gruia Ivan, ministrul Digitalizării, a explicat că a avut discuții cu reprezentanții companiilor Tiktok, Meta și al Google pentru a fi aplicate ”filtre foarte clare” pentru conținutul realizat cu inteligența artificială generativă care ”nu reflectă realitatea” și care ar putea fi folosit pentru a dezinforma în anul electoral 2024.
  • În emisiunea ”Vocile care contează” de la Euronews România, Bogdan-Gruia Ivan a evidențiat că există recomandarea ca angajați instituțiilor publice să nu instaleze aplicația Tiktok pe dispozitivele de serviciu.

Află mai mult despre reglementările cerute de ministrul Digitalizării pentru TikTok.

Învățătoare din Constanța, înregistrată când îi numea pe elevi „strâmbi” și „tâmpiți”. Femeia de 72 de ani, cercetată pentru purtare abuzivă

  • Este anchetă la o școală din Constanța. O învățătoare pensionară, chemată înapoi la catedră să-i învețe carte pe elevi, a fost înregistrată în timp ce-i numește pe copii „tâmpiți, strâmbi, urâți” și „nesimțiți”.
  • Dascălul și-a dat demisia după ce înregistrarea a devenit publică. Învățătoarea susține că nu a avut un comportament inadecvat și este mulțumită de ceea ce a realizat dintr-o „ceată de copii sălbatici”.
  • Polițiștii au deschis dosar penal pentru purtare abuzivă. Urmează detalii cu impact emoțional.

Citește mai multe despre cazul învățătoarei din Constanța.

Podul din Baltimore care s-a prăbușit nu ar fi avut protecție pentru piloni. Ultima verificare a avut loc în 2023

  • Podul din Baltimore care s-a prăbușit marți dimineață nu ar fi avut o protecție a pilonilor care să reziste la impactul o navă de transport marfă, a explicat un profesor de inginerie civilă și protecția mediului.
  • Profesorul Roberto Leon din cadrul Universității Virginia Tech a făcut această afirmație, după ce a vizionat înregistrarea cu momentul în care cargobotul s-a ciocnit de podul Francis Scott Key din Baltimore.
  • Profesorul a reamintit că autoritățile statului Maryland a alocat recent aproape 100 de milioane de dolari pentru a moderniza un alt pod cu dispozitive de protecție a pilonilor.

Află mai multe despre podul din Baltimore care s-a prăbușit.

Membri ai regimului Putin cer reintroducerea pedepsei cu moartea, după atacul de la sala de concerte din Moscova

  • Deputații ruși cer reintroducerea pedepsei cu moartea pentru anumite crime deosebit de grave. Declarațiile vin în contextul atacului sângeros de la sala de concerte din Moscova, când au murit aproape 140 de oameni.
  • Imediat după apelul parlamentarilor ruși, Curtea Constituțională, de care depinde restabilirea pedepsei capitale, a anunțat printr-un comunicat de presă că subiectul ar putea fi examinat într-o ședință.
  • Președintele Dumei de Stat, camera inferioară a Parlamentului de la Moscova, a spus că Rusia dispune de cadrul legislativ necesar pentru condamnarea la moarte.

Citește mai multe despre reintroducerea pedepsei cu moartea în Rusia.

GALERIE FOTO Apartamentul cu vedere la Luvru al lui Karl Lagerfeld, vândut cu 10 milioane de euro

  • Apartamentul parizian al creatorului de modă Karl Lagerfeld a fost vândut, marţi, cu 10 milioane de euro (11,1 milioane, inclusiv taxele) la licitaţie la Paris, a anunţat notarul responsabil de vânzare.
  • În inima Parisului, într-o clădire din secolul al XVII-lea. O locuință futuristă, cu trei camere de 260 m2, cu podele din beton şi panouri din sticlă sablată.
  • Și, mai frumos decât toate, cu vedere la Sena și la Muzeul Luvru. Lagerfeld a locuit aici aproape un deceniu, până la moartea sa.

Citește mai multe despre apartamentul cu vedere la Luvru al lui Karl Lagerfeld.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE