Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Învățătoare din Constanța, înregistrată când îi numea pe elevi „strâmbi” și „tâmpiți”. Femeia de 72 de ani, cercetată pentru purtare abuzivă

Este anchetă la o școală din Constanța. O învățătoare pensionară, chemată înapoi la catedră să-i învețe carte pe elevi, a fost înregistrată în timp ce-i numește pe copii „tâmpiți, strâmbi, urâți” și „nesimțiți”. Dascălul și-a dat demisia după ce înregistrarea a devenit publică. Învățătoarea susține că nu a avut un comportament inadecvat și este mulțumită de ceea ce a realizat dintr-o „ceată de copii sălbatici”. Polițiștii au deschis dosar penal pentru purtare abuzivă. Urmează detalii cu impact emoțional.

Caz anchetat de Poliție la o școală din Constanța

Înregistrare audio – învățătoarea acuzată:

„Nu mai pot să fac orele din cauza unor nesimțiți!”

„Vreau liniște!”

„Vino, mă, încoace, strâmbule! Te-ai strâmbat de tot!”

„Acolo stai! La tablă, lipit cu spatele”.

Înregistrarea a fost făcută publică de mama unei eleve de clasa I. Femeia o acuză pe învățătoare că ar fi lovit-o pe fetiță cu bățul peste mână și că a jignit-o.

Înregistrare audio – învățătoarea acuzată: „Tâmpita pământului! Să te ia... Mi-ai lipsit o săptămână și te-a apucat vânzoleala!”

Mama elevei: „Doamna director nu a prezentat nicio imagine, a spus că este cu spatele, că nu se vede și că nu are ce imagini să ne arate”.

Mama fetei susține că învățătoarea avea un comportant agresiv cu elevii încă de când erau în clasa zero.

Mama elevei: „A lovit un băiețel cu sticla de apă în cap, iar pe un alt băiețel l-a luat de păr și l-a dat cu capul de tablă. Copilul, vă dați seama că s-a speriat, s-a băgat sub catedră. Îi bătea peste mână, îi tot jignea, îi punea pe ei să se bată peste gură. Îi scoate la colțul de rușine, cum spune dumneaei, să stea cu spatele lipit de tablă. Sunt făcuți proști, strâmbi, nesimțiți, impertinenți, prost crescuți, le spunea că sunt copii de nota zero”.

Învățătoarea neagă că a lovit vreun elev. Susține că în înregistrarea respectivă îl certa pe un băiat care a fost exmatriculat din altă școală și care făcea probleme la ore.

Vasilica Cosmiceanu, învățătoare: „Născut pe pereți, pe străzile Germaniei, needucat, nici elementarul nu puteai să vorbești, să predai la oră cu acest copil. Eu, într-adevăr, i-am ripostat și cu cuvinte și le-am explicat: Măi, când mama voastră v-a făcut frumoși, ești urât când procedezi așa, când dai cu pumnul, când lovești cu violență atâția colegi! Avem la școală toată ancheta de-am reușit și cu protecția, și cu poliția, de a plecat acest copil și din școala noastră”.

Înregistrare audio – învățătoarea acuzată: „Urâtule ce ești! Nu pot să fac lecții din cauza lui! Nici n-a scris urâtu'! Fată, dă-te încolo, nu te mai sui pe el! Dă scaunul, că ți-l arunc pe geam!”.

Învățătoarea are 72 de ani. Prin mâinile ei au trecut multe generații de copii. A fost chemată de inspectorat înapoi la catedră pentru că nu avea cine să predea.

Vasilica Cosmiceanu, învățătoare: „Eu am sentimentul lucrului bun, bine făcut. Asta se vede din rezultatele copiilor și dintr-o ceată de copii sălbatici, în '22, vorbesc de când erau ei, sunt foarte mulțumită de ceea ce am realizat”.

Sorin Mihai, inspector școlar general, ISJ Constanța: „Nu e de lăsat o astfel de situație și limbajul suburban nu are ce căuta în sălile de clasă”.

Olimpia Ceară, purtătorul de cuvânt al IPJ Constanța: „În cauză, a fost întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunii de purtare abuzivă”.

Învățătoarea și-a dat demisia.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE