Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

De două ori pe zi, de la orele 7:30 și 20:00, Euronews România îți aduce un rezumat al știrilor cu care merită să pornești la drum și, respectiv, cu care să îți închei programul.

Recompense pentru cei care îi denunță pe evazioniști

Statul vrea să-i recompenseze pe românii care denunță faptele de evaziune fiscală. De anul viitor, aceștia ar putea primi un procent din valoarea fraudei, a anunțat Marcel Boloș.

Măsura nu a generat însă reacțiile pozitive așteptate de ministrul Finanțelor. Unii și-au amintit de perioada comunistă în care trăiau cu frica să nu fie denunțați la Securitate de un apropiat.

Marcel Boloș a ținut să precizeze că nu e vorba despre încurajarea turnătoriei, ci de o metodă de a face rost de mai mulți bani la buget. 

Citește mai multe despre recompensele pentru cei care îi denunță pe evazioniști.

Ce spun olandezii despre victoria extremei în alegeri

Victoria extremei drepte în alegeri este privită de olandezi ca un semnal clar că societatea dorește o schimbare de paradigmă.

Discursul împotriva migrației a fost principalul factor care a dus la succesul Partidului Libertății, mai cred oamenii.

Este una dintre cele mai mari răsturnări de situație în politica olandeză, de la al Doilea Război Mondial. Un cutremur politic a cărui undă de șoc s-ar putea resimți în toată Europa.

Citește mai multe despre reacția olandezilor la victoria lui Geert Wilders.

Ministrul Bogdan-Gruia Ivan anunță o revoluție în digitalizarea din România, din 2024

România are o viteză foarte bună de internet și e pe locul 16 în Europa și pe 25 în lume.

Cu toate acestea, țara noastră se află pe locul 27 din 27 de țări europene la capitolul digitalizare.

Prezent la Euronews România, în cadrul emisiunii Vocile care contează, ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Bogdan-Gruia Ivan, a explicat motivul.

Citește mai multe despre revoluția digitală promisă de ministrul Bogdan-Gruia.

Acțiuni nefirești, la nivelul Comisiei Europene, în ceea ce privește achiziția de vaccinuri anti-COVID

Presa internațională a scris despre anumite nereguli care ar fi avut loc la nivelul Comisiei Europene, în cazul achiziționării vaccinurilor anti-COVID, în perioada pandemiei.

Primul lucru care a stârnit interesul opiniei publice, în primul rând, a fost numărul foarte mare de vaccinuri. Au fost comandate și contractate 4,2 miliarde de doze de vaccin, în condițiile în care populația UE e undeva de 400-500 de milioane de locuitori.

Chiar și cu trei doze, este departe de a se ajunge la 4,2 miliarde.

Citește mai multe despre neregulile care ar fi avut loc la nivelul Comisiei Europene în privința achiziționării vaccinurilor anti-COVID.

Primul port construit de la zero după Revoluție în Constanța

Apare un nou port în apropiere de Marea Neagră.  Este vorba despre Portul Ovidiu, situat pe malul stâng al Canalului Poarta Albă Midia Năvodari.

Acesta ar putea prelua o parte din traficul din Portul Constanța, aproape sufocat de cantitățile uriașe de mărfuri apărute odată cu izbucnirea războiului din Ucraina.

Noua facilitate, construită cu fonduri europene, va avea 3 dane, platforme de operare și stocare, dar și drumuri de acces pentru tiruri.

Citește mai multe despre primul port construit de la zero după Revoluție.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE