Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

De două ori pe zi, Euronews România îți aduce un rezumat al știrilor cu care merită să pornești la drum și, respectiv, cu care să îți închei programul.

Ursula von der Leyen, încrezătoare că România și Bulgaria vor intra în Schengen. ”Vom convinge Austria”

  • Ursula von der Leyen, președintele Comisiei Europene, este convinsă că România și Bulgaria vor deveni în curând membri cu drepturi depline ai spațiului Schengen.
  • La mijlocul lunii ianuarie, Austria anunța că nu e încă de acord cu România în Schengen pe cale terestră.
  • Gerhard Karner a declarat că integrarea cu aeroporturile și navală este „un pas înainte”, dar „e greșit” în acest moment să se dea undă verde pentru aderarea și cu frontierele terestre.

Citește mai multe despre declarațiile Ursulei von der Leyen.

Sebastian Burduja anunță de ce PNL i-a retras sprijinul lui Nicușor Dan pentru alegeri

  • Sebastian Burduja, președintele PNL București, a declarat la Euronews România că liberalii au decis în unanimitate să îi retragă sprijinul lui Nicușor Dan, pe motiv că este un ”un primar slab care nu a reușit să performeze”, iar singura sa realizare este că a scos Primăria Capitalei din faliment.
  • De cealaltă parte, deputatul USR, Cristian Seidler, a afirmat că această hotărâre a PNL este, de fapt, una în ”beneficiul PSD”, iar ”publicul bucureștean le va da politic peste nas și le va sancționa această decizie lipsită de orice bază”.
  • În emisiunea ”Vocile care contează” de la Euronews România, Sebastian Burduja, ministrul Energiei, a evidențiat că ”astăzi se împlinește un an de zile de când PNL i-a adresat domnului Nicușor Dan un decalog - 10 puncte pe care dânsul din păcate nu a reușit să le îndeplinească”.

Citește mai multe despre declarațiile lui Sebastian Burduja.

FMI: România va avea deficit de peste 6% în următorii ani. Experții Fondului recomandă impozitarea progresivă

  • Deficitul bugetar al României va trece 6Z% din produsul intern brut în următorii ani din cauza noii legi a pensiilor, susțin specialiștii Fondului Monetar Internațional.
  • "Pachetul fiscal de anul trecut a fost un pas în direcţia corectă şi a creat venituri suplimentare. Cu toate acestea, noi prognozăm deficite fiscale de peste 6% din PIB în următorii ani, având în vedere costurile noii legi a pensiilor.
  • Noi măsuri vor fi necesare pentru a reduce deficitul la niveluri sustenabile", se precizează în comunicatul FMI.

Citește mai multe despre declarațiile FMI.

Noul vânător de mine și-a încheiat prima misiune. E prima navă militară cumpărată de Armata Română în ultimii 18 ani

  • Prima navă militară cumpărată de Armata Română în ultimii 18 ani, vânătorul de mine Ion Ghiculescu, a intrat în serviciul Forțelor Navale și a finalizat deja prima misiune.
  • Deocamdată este vorba doar despre operațiuni de monitorizare și cercetare a minelor marine care plutesc în derivă în Marea Neagră de la începutul războiului din Ucraina.
  • Nava vânător de mine Ion Ghiculescu a costat Armata română aproximativ 75 de milioane de euro și este prima din pachetul de două vânătoare care vor executa misiuni de identificare și neutralizare a minelor marine care plutesc în Marea Marea Neagră.

Citește mai multe despre prima navă militară cumpărată de Armata Română în ultimii 18 ani.

Emmanuel Macron cere UE o serie de măsuri pentru sprijinirea agricultorilor. ”Provocarea este imensă”

  • Președintele francez Emmanuel Macron a cerut ca la nivelul Uniunii Europene să fie aplicate o serie de măsuri de sprijinire a agricultorilor care au protestat în mai multe țări UE.
  • Liderul de la Elysée susține că este nevoie de o simplificare ”tangibilă” a Politicii Agricole Comune (PAC), precum și de o forță sanitară specială pentru a evita ”concurenţa neloială” între statele europene.
  • ”Există o luptă europeană de dus. Trebuie o Europă mai puternică şi mai concretă pentru a proteja veniturile agricultorilor noştri" şi "o reducere drastică a birocraţiei şi a complexităţii", a declarat Emmanuel Macron.

Citește mai multe despre declarațiile lui Emmanuel Macron.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE