Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

De două ori pe zi, Euronews România îți aduce un rezumat al știrilor cu care merită să pornești la drum și, respectiv, cu care să îți închei programul.

Primul mesaj al lui Florin Piersic, după intervenția chirurgicală: ”Sunt viu. M-ați înconjurat cu atâta grijă si iubire”

  • Florin Piersic a transmis prim mesaj, după intervenția chirurgicală la care a fost supus. Actorul a ținut să le mulțumească tuturor medicilor care l-au stabilizat pe acesta.
  • Starea generală de sănătate a actorului Florin Piersic se ameliorează uşor, a anunţat luni Spitalul Foişor, unde acesta este internat de săptămâna trecută.
  • Cu o zi în urmă, ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a precizat că Florin Piersic are o stare de spirit pozitivă, continuă tratamentul cu antibiotice şi este monitorizat.

Mai multe informații despre starea de sănătate a lui Florin Piersic.

EXCLUSIV. Transportul public, soluția pentru reducerea traficului în Capitală. Sebastian Burduja: E o alternativă mai bună, curată, predictibilă

  • Sebastian Burduja propune o abordare simplă pentru reducerea traficului în București, evitând măsurile restrictive sau taxele suplimentare.
  • Într-o declarație exclusivă pentru Euronews România, Burduja, unul dintre cei patru candidați pentru Primăria Capitalei, subliniază importanța oferirii unei alternative viabile la mașina personală prin încurajarea transportului public și implementarea parcărilor de tip park&ride.
  • Planul său vizează colaborarea cu sectorul privat pentru construirea a 12-15 astfel de parcări în nodurile cheie ale orașului, fără a afecta bugetul Primăriei Generale.

Citește mai multe informații despre propunerea lui Sebastian Burduja pentru a îmbunătăți transportul public din Capitală.

Raport: Marile bănci ale lumii au finanțat piața de combustibili fosili cu aproape 6.500 de miliarde de euro

  • Cel de-al 15-lea raport anual „Banking on Climate Chaos” (BOCC) a analizat modul în care cele mai importante 60 de bănci private din lume evaluează și acordă împrumuturi la peste 4.200 de firme de combustibili fosili și finanțează companiile care cauzează degradarea Amazonului și a Arcticii.
  • Cercetarea lor a constatat că, de la semnarea Acordului de la Paris pentru limitarea încălzirii globale, în 2016, aceste bănci au finanțat combustibilii fosili cu 6 900 de miliarde de dolari (6 400 de miliarde de euro).
  • Raportul spune că 3,3 trilioane de dolari (3 trilioane de euro) au fost destinate doar expansiunii combustibililor fosili.

Află cum marile bănci ale lumii au finanțat piața de combustibili fosili.

Grecia, record de turiști în 2024. Pe termen mediu, țara ar putea avea 40 de milioane de turişti anual

  • Grecia ar urma să înregistreze noi cifre record privind sosirile turiştilor în 2024 şi în următorii ani, atrăgând vizitatori de pe noi pieţe şi consolidându-şi poziţia de destinaţie globală, arată analizele interne şi externe, informează publicaţia Ekathimerini.
  • Aceste analize avertizează asupra provocărilor legate de turismul excesiv, subliniind necesitatea unor proiecte de infrastructură cu ajutorul fondurilor europene, importanţa investiţiilor verzi şi îmbunătăţirea competenţelor angajaţilor din sector.
  • Conform analizei Fitch Solutions, turismul ar urma să înregistreze în Grecia noi cifre record pe termen mediu, sosirile ajungând la 40 de milioane, ţara fiind una dintre cele mai atractive destinaţii turistice pe plan internaţional.

Mai multe detalii despre recordul de turiști pe care Grecia îl așteaptă în 2024.

UE îndeamnă Georgia să urmeze calea democratică spre aderarea la blocul comunitar

  • Așa-numita „lege rusă” riscă să pună în pericol ambiția Georgiei de a adera la Uniunea Europeană.
  • Nu mai puțin de 12 state membre au cerut UE să clarifice dacă legea va duce la o eventuală suspendare a negocierilor de aderare.
  • Uniunea Europeană îndeamnă guvernul georgian să se mențină pe calea reformelor democratice pentru a adera la blocul comunitar, în timp ce parlamentul urmează să aprobe un proiect de lege care ar înăspri controlul asupra organizațiilor care primesc fonduri străine.

Află de ce UE îndeamnă Georgia să urmeze calea democratică.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE