Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

EXCLUSIV. Transportul public, soluția pentru reducerea traficului în Capitală. Sebastian Burduja: E o alternativă mai bună, curată, predictibilă

Sebastian Burduja propune o abordare simplă pentru reducerea traficului în București, evitând măsurile restrictive sau taxele suplimentare.

Într-o declarație exclusivă pentru Euronews România, Burduja, unul dintre cei patru candidați pentru Primăria Capitalei, subliniază importanța oferirii unei alternative viabile la mașina personală prin încurajarea transportului public și implementarea parcărilor de tip park&ride.

Planul său vizează colaborarea cu sectorul privat pentru construirea a 12-15 astfel de parcări în nodurile cheie ale orașului, fără a afecta bugetul Primăriei Generale.

Burduja: Ar fi nevoie de 12-15 parcări

”Mie nu îmi place nici să taxez nici să interzic. Calibrar, eu doresc să ofer cetățenilor o alternativă, iar în momentul în care transportul public este o alternativă mai bună, curată, predictibilă, accesibilă față de mașina personală, eu sunt convins că așa cum funcționează o piață liberă, mai mulți bucureșteni vor lăsa mașina acasă sau într-un park&ride, atunci vor alege transportul în comun. Soluția e să aplici o politică onestă de parcare.

Ce înseamnă asta? Să nu permiți în proximitatea unei parcări publice. La Sectorul 1 nu e normal, trebuie să parcheze în parcarea tip park&ride, pentru că 3 lei pe zi nu este o corvoadă pentru nimeni. Pe de altă parte sunt o mulțime de parcări publice care se pot face pe parteneriatul public-privat. La Universitate e o astfel de parcare, pe banii unei companii private.

Eu nu vreau să îmi asum un număr, dar ar fi nevoie de 12-15 parcări în aceste noduri, mai important e să faci echipă cu un sector și dacă e nevoie să duci un proiect la îndeplinire. Principiul este simplu, vrem să încurajăm transportul public, pentru asta ai nevoie de park&ride, pentru asta ai nevoie de un studiu să determină exact soluțiile și locurile unde se impune o parcare de tip park&ride, iar eu aș implica în mod onest, transparent, competitiv, mediul privat. Adică să facă aceste companii pe banii lor, nu grevez bugetul Primăriei Generale, în schimb, anual vine o taxă și după expirarea concesiunii vine la Primăria Capitalei”, a declarat Sebastian Burduja, la Euronews România.

Euronews România i-a invitat în dezbatere electorală pe toți candidații, iar pentru săptămâna aceasta, au confirmat George Simion - AUR, care va fi prezent miercuri seară și Nicușor Dan care va fi prezent în platou joi seară.

Dezbaterea electorală între candidați este cea mai corectă/eficientă cale de a convinge alegătorii într-o democrație, în campania electorală. De mai multe cicluri electorale, indiferent de tipul acestora, confruntările au dispărut, iar partidele, liderii, candidații le evita cu obstinație.

Alegătorii sunt astfel privați de cel mai important instrument de informare, înainte de exercitarea votului. Este de presupus că scăderea permanentă a prezenței la vot, sentimentul de inutilitate al alegerilor, lehamitea față de clasa politica în ansamblu, sunt generate și de lipsa informațiilor despre programele politice ale actorilor electorali.

Calendarul alegerilor din 2024

Alegerile 2024 în România au o miză importantă. Românii vor fi chemați la urne să aleagă primarii, consiliile locale/județene, europarlamentarii, parlamentarii și președintele României.

Coaliția a stabilit calendarul alegerilor din 2024 în România. Alegerile locale și cele europarlamentare au fost comasate, iar alegerile prezidențiale au fost devansate.

9 iunie 2024 - alegeri locale și alegeri europarlamentare;

15 și 29 septembrie 2024 - alegeri prezidențiale (surse);

8 decembrie 2024 - alegeri parlamentare.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE