Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

De două ori pe zi, Euronews România îți aduce un rezumat al știrilor cu care merită să pornești la drum și, respectiv, cu care să îți închei programul.

Jurnalista Mirela Neag, despre posibile situații de incompatibilitate în cazul lui Cătălin Cîrstoiu: Sunt foarte bine explicate în raportul ANI

  • Posibilele stări de conflict de interese și de incompatibilitate în cazul lui Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD - PNL la Primăria Capitalei, sunt ”foarte bine detaliate și explicate” în raportul realizat de Agenția Națională de Integritate, a explicat Mirela Neag, jurnalistă Hotnews, la Euronews România.
  • În emisiunea ”Vocile care contează” de la Euronews România, Mirela Neag a mărturisit că nu a înțeles reacția lui Cătălin Cîrstoiu care a afirmat public că a primit un mesaj de la jurnalistă în care ea ar fi spus că ”îi pare rău că scrie și că nu crede în ce scrie”.
  • ”Nu îmi dau seama de ce a avut această reacție, mai ales pentru că ne cunoaștem de foarte mult timp. Dânsul a făcut subiectul multor investigații d-ale echipei noastre, împreună cu Cătălin Tolontan și Răzvan Luțac, începând cu tragedia de la Colectiv. Am avut cu dânsul o relație de respect reciproc și corectă”, a precizat jurnalista.

Citește mai multe despre despre explicațiile jurnalistei Mirela Neag, în cazul lui Cătălin Cîrstoiu.

Simona Halep va juca la turneul WTA de la Oeiras, unde va debuta sub comanda noului ei antrenor

  • După ce a primit un wild-card la Openul de la Madrid, Simona Halep (32 de ani) a mai primit unul pentru turneul de la Oeiras.
  • Astfel, românca va debuta în sezonul de zgură cu acest challenger din Portugalia, care este de categorie 125, în timp ce turneul de la Madrid este de categorie 1.000. Astfel, câștigătoarea WTA Oeiras va primi 125 de puncte în clasamentul mondial.
  • Competiția, care va avea loc în perioada 15-21 aprilie și care se află la a patra ediție, este un bun prilej pentru Simona de a debuta pe zgură în 2024, suprafața ei favorită, în vederea pregătirii pentru marele turneu de grand slam de la Roland Garros, pe care l-a și câștigat în 2018.

Află mai multe despre despre turneul WTA de la Oeiras în care va juca Simona Halep.

Donald Trump refuză să sprijine interzicerea avortului în SUA. ”Statele vor decide prin vot sau prin lege”

  • Fostul președinte Donald Trump a afirmat luni că vrea să lase mână liberă statelor americane pentru a decide măsurile privind avortul și a dat de înțeles că respinge o interdicție la nivel național pe această temă care a generat controverse în campania prezidențială.
  • ”Statele vor decide prin vot sau prin lege, sau poate ambele. Oricare ar fi decizia lor, ea trebuie să fie lege. În acest caz, legea statului", a declarat Donald Trump, candidatul Partidului Republican la alegerile prezidențiale din noiembrie, potrivit Agerpres.
  • Într-un clip publicat pe platforma sa ”Truth Social”, Donald Trump a menționat că sprijină excepțiile în caz de viol, incest și salvarea vieții mamei. De asemenea, el a reiterat că susține disponibilitatea fertilizării in vitro.

Citește mai mult despre decizia lui Donald Trump de a refuza sprijinirea interzicerii avortului în SUA.

Rusia ar intenționa să transforme alt oraș din Ucraina într-o zonă nelocuibilă, conform surselor militare

  • În ultima vreme, Rusia a intensifiat atacurile asupra unor orașe mari din Ucraina, cum ar fi Harkov, al doilea ca mărime din această țară.
  • Planurile rușilor ar fi de a transforma acea metropolă într-o zonă nelocuibilă, o așa-numită "zonă gri", după cum spun unele surse militare ucrainene, citate de publicația americană The Economist.
  • Rachetele, dronele și temutele bombe cu ghidaj sau cele cu dispersie au fost folosite de Rusia în ultima perioadă în zona orașului Harkov, din nord-estul țării, iar rețeaua energetică a fost aproape complet distrusă, tocmai în ideea de a nu mai putea locui nimeni acolo.

Află mai multe despre intenția Rusiei de a transfotma încă un oraș din Ucraina într-o zonă nelocuibilă.

Elon Musk, anchetat în Brazilia. Miliardarul american e în "război" cu un magistrat

  • Un judecător de la Curtea Supremă din Brazilia a dispus declanșarea unei anchete asupra deținătorului platformei de socializare X, Elon Musk. Magistratul îl acuză pe Musk de cenzură, dar și de răspândirea de știri false.
  • În decizia sa, judecătorul Alexandre de Moraes a precizat că Elon Musk a început să desfășoare "o campanie de dezinformare" publică cu privire la acțiunile instanței superioare, mai ales că platforma pe care o deține ar înceta să respecte deciziile instanței de a bloca anumite conturi.
  • Ca răspuns, miliardarul a declarat că va ridica toate restricțiile impuse de judecător pentru anumite conturi nedeclarate din Brazilia și va publica detaliile ordinului.

Citește mai multe despre procesul lui Elon Musk din Brazilia.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE