Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Jurnalista Mirela Neag, despre posibile situații de incompatibilitate în cazul lui Cătălin Cîrstoiu: Sunt foarte bine explicate în raportul ANI

Posibilele stări de conflict de interese și de incompatibilitate în cazul lui Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD - PNL la Primăria Capitalei, sunt ”foarte bine detaliate și explicate” în raportul realizat de Agenția Națională de Integritate, a explicat Mirela Neag, jurnalistă Hotnews, la Euronews România.

În emisiunea ”Vocile care contează” de la Euronews România, Mirela Neag a mărturisit că nu a înțeles reacția lui Cătălin Cîrstoiu care a afirmat public că a primit un mesaj de la jurnalistă în care ea ar fi spus că ”îi pare rău că scrie și că nu crede în ce scrie”.

”Nu îmi dau seama de ce a avut această reacție, mai ales pentru că ne cunoaștem de foarte mult timp. Dânsul a făcut subiectul multor investigații d-ale echipei noastre, împreună cu Cătălin Tolontan și Răzvan Luțac, începând cu tragedia de la Colectiv. Am avut cu dânsul o relație de respect reciproc și corectă”, a precizat jurnalista.

Jurnalista Mirela Neag, despre raportul privind posibila incompatibilitate a lui Cătălin Cîrstoiu: ”Nu am primit niciun răspuns de la ANI”

De fapt, Mirela Neag, unul dintre autorii unei investigații despre posibilele stări de incompatibilitate în care s-ar afla Cîrstoiu, și-a cerut scuze pentru deranj, în condițiile în care i-a scris medicului într-o zi de duminică pentru a-i cere un punct de vedere.

”Nu îmi pare rău. Mi-am făcut munca și am făcut-o în mod onest, cerându-i și părerea dânsului înainte de publicarea raportului, a documentului pe care noi l-am primit.

Nu am primit niciun răspuns de la ANI. Posibilele stări de conflict de interese și de incompatibilitate sunt foarte bine detaliate și explicate în raport, inclusiv răspunsul și apărarea domnului Cîrstoiu. Raportul nu a fost invalidat absolut deloc”, a mai spus Mirela Neag.

De asemenea, jurnalista a menționat că medicul Cătălin Cîrstoiu a încercat să-i dea aceeași explicație pe care a oferit-o inspectorilor ANI.

”Dânsul, din câte am înțeles printre rânduri, a vrut să-mi explice ce a explicat și inspectorilor; de ce se afla în acea situație.

E o situație de ordin juridic. Dânsul a invocat decretul prezidențial de instaurare a stării de urgență prin care demisiile cadrelor medicale trebuiau să respecte un preaviz de 45 de zile.

Cazul soției dânsului nu se încadra în prevederile decretului prezidențial, pentru că nu era vorba de a-și da demisia soția dânsului, ci de a fi înlocuită de către manager din funcția de șef de secție, lucru care nu a fost făcut”, a mai precizat Mirela Neag.

În plus, jurnalista și-a exprimat speranța că ANI va oferi un răspuns ”în legătură cu acest raport, dacă a fost valorificat sau nu încă”.

”Pentru că exact cum spun inspectorii în coada raportului, acesta a fost trimis către ANI pentru verificare și valorificare, la fel a trimis și către Ministerul Sănătății. Și Ministerul Sănătății are obligația de a sesiza conflictul de interese și incompatibilitatea. Sunt trei capete de incompatibilitate și conflict de interese, nu se doar unul”, a concluzionat ea.

Cuvântul zilei în cursa electorală din București este „incompatibilitate”. Ciolacu i-a luat apărarea lui Cătălin Cîrstoiu, cercetat de ANI încă din 2020, și a reamintit de situația primarului de la Sectorul 1. Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, este acuzată că și-a folosit funcția pentru favorizarea unor persoane.

În 2020, Corpul de Control al Guvernului Orban a întocmit un raport prin care îl acuză pe medicul Cătălin Cîrstoiu de incompatibilitate. Potrivit HotNewscandidatul PSD-PNL pentru Primăria Capitalei ar fi fost în paralel manager la Spitalul Universitar și medic la propria clinică privată. Acum dosarul bate pasul pe loc.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE