Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Chris Christie, fost guvernator al statului New Jersey, vrea să candideze la alegerile prezidențiale din SUA. Intră în cursa internă împotriva lui Trump

Chris Christie, fostul guvernator al statului american New Jersey, a depus marți documentele prin care își lansează oficial intrarea în cursa din interiorul Partidului Republican pentru a fi nominalizat drept candidat la alegerile prezidențiale din 2024, din Statele Unite. Fost procuror federal, Christie consideră că este singurul candidat care-l poate înfrunta direct pe fostul președinte Donald Trump, relatează The Associated Press.

Christie, care a mai candidat la președinție în anul 2016, urmează să-și anunțe campania în cadrul unei miting electoral în statul New Hampshire. Chiar dacă a pierdut nominalizarea în fața lui Donald Trump, fostul guvernator și procuror federal a devenit un consilier apropiat al liderului republican de la Casa Albă. În schimb, Chris Christie s-a distanța de Donald Trump, după ce acesta a refuzat să accepte înfrângerea în alegerile prezidențiale din 2020, câștigate de democratul Joe Biden.

Chris Christie și-a anunțat intrarea în cursa internă din Partidul Republican, chiar dacă îi va avea ca adversari pe fostul președinte Donald Trump, guvernatorul statului Florida, Ron DeSantis, fostul ambasador american la ONU, Nikki Haley, și pe Tim Scott, senator de Carolina de Sud.

Mai mult, fostul vicepreședinte Mike Pence își va lansa oficial miercuri propria campanie în statul Iowa.

De altfel, Chris Christie s-a prezentat drept singurul politician care are curajul de a-l înfrunta direct pe Donald Trump.

"Nu sunt prost. Modul de a câștiga este să îl învingi pe cel care conduce cursa. Și atunci cum ar arăta o campanie? O campanie ar arăta ca o provocare frontală directă pentru Donald Trump care încearcă să revină la președinție", a afirmat recent Christie într-un interviu acordat pentru un podcast, potrivit sursei citate.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE