Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Scandalul documentelor clasificate ia amploare, în SUA. Documente clasificate au fost găsite în casa fostului vicepreședinte Mike Pence

Scandalul documentelor clasificate ia amploare în Statele Unite. De această dată, mai multe documente marcate ca fiind clasificate au fost găsite la reședința fostului vicepreședinte al SUA, Mike Pence.

Documentele au fost descoperite în casa lui Pence din statul Indiana de către un avocat al politicianului și au fost predate Biroului Federal de Investigații.

Pence declarase pentru Associated Press, în august 2022, că nu a luat nicio informație clasificată cu el când și-a încheiat mandatul, transmite euronews.com.

FBI și Departamentul de Justiție de la Washington verifică dosarele, dar și modul în care acestea au ajuns în casa fostului vicepreședinte al SUA.

Deocamdată, nu este clar conținutul acestora și nici gradul de clasificare.

Autoritățile din SUA desfășoară, în prezent, o anchetă privind mai multe documente clasificate care au fost găsite în reședința actualului președinte Joe Biden, dar și într-un birou deținut de acesta. O anchetă similară îl vizează și pe fostul președinte Donald Trump.

În Statele Unite, o lege din 1978 îi obligă pe preşedinţii şi vicepreşedinţii americani să transmită Arhivelor Naţionale toate e-mailurile, scrisorile şi alte documente de lucru. O altă lege, cu privire la spionaj, interzice păstrarea documentelor clasificate în locuri neautorizate şi nesecurizate, potrivit Agerpres.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE