Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

CES 2024. Cum arată ochelarii cu inteligență artificială ce pot deveni asistent personal

Inteligența artificială este marele pariu al companiilor din industria tehnologiei care au venit să-și prezinte inovațiile la Consumer Electronics Show, în Las Vegas. O firmă din Hong Kong a reușit să integreze chatbotul ChatGPT în ochelari de vedere sau în cei folosiți pentru activități sportive.

Compania Solos Technology din Hong Kong a găsit o soluție prin care ChatGPT să te însoțească aproape în permanență atunci când porți ochelari.

”Am început să dezvoltăm ochelarii inteligenți pentru că am înțeles că mulți oameni poartă ochelari de vedere sau ochelari de soare când fac sport. Am vrut să facem niște ochelari inteligenți pe care să îi porți toată ziua.

Am început de la funcții de bază. Ochelarii pot reda muzică, pot realiza apeluri și acum am integrat inteligența artificială. Atunci când poți ochelarii, apeși pe un buton și îi poți întreba o întrebare lui ChatGPT sau poți folosi funcția de traducere”, a explicat Kenny Cheung, reprezentant al companiei Solos Technology, pentru Euronews România.

Ochelarii cu ChatGPT, asistent în timpul antrenamentelor

”Ochelarii au microfon, au boxe și un senzor de mișcare. Avem aplicația integrată cu diferite funcții, precum exercițiile fizice.

De exemplu, când poți ochelarii la alergat, aceștia au funcție audio și îți pot spune cât de repede alergi, viteza, durata alergării și ține și un istoric. Toate activitățile le poți distribui prietenilor pe Whatsapp sau Facebook. Pe de o parte, ai grijă de sănătate și în al doilea rând avem asistentul personal”, a mai spus reprezentantul Solos Technology.

Producătorul acestor ochelari susține că, după o singură încărcare, bateria are o autonomie de 60 de ore.

”Când asculți muzică, autonomia e de 10 ore sau 6-7 ore pentru apeluri telefonice. Cu singuranță, îi poți folosi o zi întreagă cu doar o încărcare”, a menționat Cheung

Prețurile pentru o pereche de ochelari inteligenți variază între 200 și 300 de dolari, în funcție de versiune; dacă sunt pentru sport sau dacă sunt ochelari de vedere.

Expoziția CES 2024, considerată drept cel mai influent eveniment din domeniul tehnologiei la nivel mondial, a început săptămâna această în Las Vegas. Peste 150.000 de oameni vor merge acolo pentru a descoperi dispozitivele inovatoare ale giganților globali, dar și cele create de start-up-uri.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE