Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ucraina: Centrul orașului Kramatorsk a fost bombardat. Autoritățile caută supraviețuitori printre ruine

Armata rusă a bombardat centrul orașului Kramatorsk din estul Ucrainei. Patru oameni au murit și peste 40 au fost răniți după ce rachete rusești au lovit un restaurant. Printre victime se numără și un copil de numai opt luni.

Numărul victimelor ar putea crește

Pompierii și salvatorii au căutat supraviețuitori printre ruine întreaga noapte. Martorii spun că au auzit victime care strigau după ajutor. Restaurantul care a fost lovit de rachete rusești se afla în centrul orașului Kramatorsk. Bombardamentul s-a produs după ora 19, când localul era plin de clienți. Astfel, numărul victimelor ar putea crește, susțin autoritățile.

”Eu și prietenii mei ne aflam în zonă, într-un alt restaurant. Am auzit un zgomot puternic. Peste tot era sânge, străzile erau pline de oameni răniți, copii răniți,” a spus un localnic.

Armata rusă a bombardat și alte localități din estul Ucrainei. În orașul Herson, un supermarket a fost lovit de rachete. Din fericire, acolo nu au fost înregistrate victime. Ucrainenii spun că Rusia lansează intenționat rachete asupra obiectivelor civile și încearcă să-i lase pe oameni fără locuri de muncă. Președintele Volodimir Zelenski a repetat că Rusia trebuie înfrântă. Apoi, cei responsabili de omorârea civililor trebuie să răspundă în fața justiției.

Pe de altă parte, Ministerul rus al Apărării a anunțat că trupele sale au respins șapte atacuri ale forțelor ucrainene în direcția Donețk. Un post de comandă și un centru de comunicații ucrainene din regiunea Donețk ar fi fost distruse în ultimele 24 de ore, mai raportează armata rusă.  

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE