Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Centru de service pentru elicopterele Black Hawk, inaugurat în Bacău. Ce implică parteneriatul dintre Lockheed Martin şi Aerostar

Compania aerospațială Lockheed Martin și Aerostar SA Bacău au inaugurat primul centru certificat pentru întreținerea, reparația și revizia (MRO) modelelor de elicoptere S-70 Black Hawk din Europa.

"Această nouă capacitate consolidează relaţia existentă între Lockheed Martin şi Aerostar, care efectuează deja activităţi similare pentru flota de avioane de luptă F-16 a României. Situat în Bacău, centrul de mentenanţă va contribui la crearea şi susţinerea locurilor de muncă de înaltă calificare în România şi va asigura o disponibilitate sporită şi costuri operaţionale mai mici pentru elicopterele S-70 Black Hawk operate de Ministerul de Interne", se arată într-un comunicat emis de cele două companii, citat de Agerpres.

Până la momentul inaugurării centrului din Bacău, angajații Aerostar au fost instruiți la academia de pregătire Sikorsky a Lockheed Martin din Statele Unite. Acolo s-au familiarizat cu aeronava şi au urmat toate pregătirile necesare.

"Livrate luna trecută, Black Hawk-urile noastre construite în Polonia oferă o capacitate importantă în sprijinul serviciilor de urgenţă din România", a afirmat Ray Piselli, vicepreşedinte pentru Afaceri Internaţionale al Lockheed Martin, la ceremonia de inaugurare de la Bacău, conform sursei citate.

Elicopterele Black Hawk ale MAI, reparate la Aerostar Bacău

Noul centru de service va asigura asistenţă tehnică pentru flota de elicoptere Black Hawk a Ministerului de Interne, realizată pentru România, de către ingineri şi tehnicieni români.

Prin parteneriatul cu Aerostar, compania Lockheed Martin analizează deja posibilitatea de a integra la Bacău servicii de suport pentru alte produse.

”Evenimentul de astăzi reprezintă o altă evoluţie majoră în relaţia noastră în dezvoltare cu Lockheed Martin, lider mondial în domeniul aerospaţial şi al apărării, şi susţine locuri de muncă de mare valoare în România", a afirmat Grigore Filip, directorul general al Aerostar SA.

Aerostar Bacău vrea, ca prin parteneriatul cu Lockheed Martin, să obțină mai multe lucrări de mentenanță în cazul în care România va alege Black Hawk pentru nevoile sale militare. De asemenea, își propune să câștige contracte în domenii noi, cum ar fi suportul tehnic pentru sisteme terestre.

Elicopterul S-70 Black Hawk, construit de Lockheed Martin în Polonia

Elicopterul utilitar de tip S-70 Black Hawk este construit la fabrica Lockheed Martin PZL Mielec din Polonia. Acest tip de aparat este foarte căutat pe piaţă şi are un rol important pentru a asigura cerinţele civile şi de apărare în state din Europa.

"Elicopterul şi-a câştigat reputaţia de fi aeronava utilitară de încredere pentru operatorii din întreaga lume, cu o versatilitate multi-misiune de neegalat şi o navigabilitate de nivel militar, care oferă capacitatea de a opera în condiţii meteorologice extreme, pe timp de zi sau de noapte", se mai precizează în comunicat.

Lockheed Martin, partener strategic al României de peste 25 de ani

Potrivit sursei citate, Lockheed Martin este un partener al României de peste 25 de ani, iar în prezent are un rol strategic pentru apărarea naţională, industrie şi mediul academic. Compania americană colaborează cu țara noastră pentru a dezvolta o serie de programe de apărare şi securitate, inclusiv aeronave militare, apărare antirachetă, foc de precizie, radare şi pregătire a piloţilor.

”Implicarea companiei include şi legături cu instituţii academice, cum ar fi Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, care studiază aplicaţiile inteligenţei artificiale pentru a sprijini securitatea naţională, asistenţa umanitară şi intervenţia în caz de dezastre”, precizează sursa citată.

Cum domeniile în care colaborează Lockheed Martin și Aerostar Bacău

Cu sediul în Bethesda, statul Maryland, Lockheed Martin Corporation este o companie globală de securitate şi aerospaţială care are aproape 116.000 de angajaţi în întreaga lume. În principal, este implicată în cercetarea, proiectarea, dezvoltarea, fabricarea, integrarea şi întreţinerea sistemelor, produselor şi serviciilor de tehnologie avansată.

Fondată în 1953, Aerostar este cea mai importantă companie aerospaţială şi de apărare din România, specializată în producţie, asamblare şi integrări, precum şi suport logistic integrat pentru o gamă largă de sisteme de apărare şi aviaţie.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE