Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Șeful comitetului militar NATO: ”Recentele atacuri ale Rusiei în Ucraina nu mai au niciun fel de eficiență strategică”

”Războiul dintre Rusia și Ucraina se află în prezent într-o fază în care frontul stagnează”, a declarat șeful comitetului militar al Alianței, amiralul olandez Rob Bauer, în marja reuniunii NATO de la Bruxelles. Potrivit Reuters, înaltul oficial militar a spus că, în urma analizelor privind evoluția războiului din Ucraina, occidentalii nu trebuie să se aștepte la vreun miracol militar de ambele părți.

Amiralul Bauer a precizat că recentele atacuri ale Rusiei în Ucraina nu mai au niciun fel de eficacitate. El a menționat că, deși cele mai recente atacuri ale Rusiei sunt devastatoare pentru civilii ucraineni, din punct de vedere militar nu au nicio eficiență strategică pe câmplul de luptă.

Recentele atacuri ale Rusiei în Ucraina nu mai au niciun fel de eficiență din punct de vedere strategic.

-Amiralul Rob Bauer, șeful comitetului militar NATO

La reuniunea NATO de la Bruxelles s-a a nunțat oficial căaproximativ 90 de mii de militari vor participa la cel mai mare exercițiu al Alianței Nord-Atlantice din ultimii zece de ani, cunoscut sub numele de Steadfast Defender 2024. Exercițiul NATO va începe săptămâna viitoare și va dura până în mai.

”Prin acest exercițiu militar de dimensiuni impresionante, Alianța își va demonstra capacitatea de a consolida zona euro-atlantică printr-o mișcare de translatare rapidă a forțelor americane în Europa”, a declarat generalul american, Christopher Cavoli comandantul suprem al forțelor aliate din Europa. La exercițiul militar vor participa și trupe ale Suediei, țară admisă recent în NATO.

Tot astăzi, în legătură cu războiul din Ucraina, Franța a negat afirmațiile făcute de Rusia potrivit cărora mercenari francezi ar fi prezenți pe frontul ucrainean, luptând de partea trupelor Kievului. „Spre deosebire de alții, Franța nu are mercenari, nici în Ucraina și nici în altă parte”, a declarant ministrul francez de externe, Stéphane Séjourné, ca răspuns la o declarație făcută la începutul acestei săptămâni de ministerul rus al apărării conform căreia armata rusă ar fi ucis mercenari francezi în regiunea Harkov.

„Franța ajută Ucraina cu provizii de material militar și pregătire militară, cu respectarea deplină a dreptului internațional, pentru a ajuta Ucraina în lupta sa de a-și apăra suveranitatea, independența și integritatea teritorială”, a mai spus Stéphane Séjourné.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE