Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Cele mai spectaculoase experiențe de cazare din lume: De la rafting, la scufundări până la plimbări cu bicicleta

Pentru călătorii aventuroși, distracția poate începe chiar înainte de a ajunge la hotel să fac check-inul. Conform datelor din industria turismului, călătorii sunt în căutare de aventură și extreme.

Peste 50 la sută dintre călătorii globali sunt dornici să îmbrățișeze necunoscutul, potrivit studiului Booking.com's Travel Predictions 2024.

Deși poate că nu este la fel de neobișnuit ca aventura lui Jim Hawkins din Insula comorilor, călătorii caută totuși un element de surpriză.

În unele cazuri, aventura poate începe chiar înainte ca aceștia să se cazeze, cum ar fi la aceste șase hoteluri cu experiențe unice

Rafting prin pădurea tropicală pentru a ajunge la cabana ta din Costa Rica

Glenn Tellier, fondatorul Costa Rica Immigration Experts, spune că industria turismului din Costa Rica se confruntă cu o creștere fără precedent - țara se așteaptă să atingă un număr record de turiști în 2024.

Călătorii care caută adrenalină imediat ce aterizează în Costa Rica ar trebui să ia în considerare cazarea la premiatul Rios Lodge.

Această unitate de cazare ecologică oferă o aventură pe râul Pacuare chiar înainte de a vă lăsa bagajele. Călătoria de două ore până la cabană îi poartă pe oaspeți prin pădurea tropicală pe bărci gonflabile. Puteți face o drumeție până acolo dacă nu sunteți dornici să vâsliți.

Înotați sub apă pentru a dormi cu peștii în Tanzania

Situată pe insula Pemba din Tanzania, camera subacvatică a Manta Resort a captat atenția globală după ce a devenit o senzație virală pe TikTok.

Ca parte a excursiilor Stanley Safaris, oaspeții care rezervă cazarea subacvatică trebuie să înoate pentru a ajunge în dormitor.

Manta Resort a colaborat cu Blue Nature Alliance pentru a crea zona de conservare marină Kwanini, o zonă de interdicție - în care sunt interzise activitățile extractive, precum vânătoarea, pescuitul și forajul - destinată conservării vieții marine.

Mergeți cu bicicleta până la cazare, în Australia

La Six Foot Track Eco Lodge din New South Wales, Australia, oaspeții dorm în cabane și într-un teren de camping privat în apropiere de Katoomba, la aproximativ 160 de kilometri de Sydney.

Unitatea de cazare este accesibilă prin mai multe trasee, inclusiv o plimbare pitorească cu bicicleta. Alternativ, oaspeții pot ajunge prin intermediul unui traseu de drumeție de 8, 16 sau 27 de kilometri în provincie.

Plecare într-o drumeție de 3 zile la hotelul dumneavoastră Himalaya din Nepal.

Călătoria spre hotelul Everest View din Nepal este o drumeție impresionantă, deși obositoare, de trei zile, care începe la Lukla și se desfășoară prin sate, păduri și poduri suspendate.

Prima etapă duce la Phakding, următoarea fază urcă spre Namche Bazaar, iar ultima porțiune trece prin Parcul Național Sagarmatha, un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO.

Această drumeție oferă șansa de a experimenta frumusețea mistică a munților Himalaya și îi conectează pe drumeți cu străvechea cultură Sherpa.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE