Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Îți poți face planuri de călătorie cu ajutorul inteligenței artificiale. Noua funcție, lansată de Google

Compania Google a anunțat o serie de actualizări ce vor permite utilizatorilor să-și facă planuri de călătorie cu ajutorul inteligenței artificiale. Noua funcție îl va ajuta să-și facă itinerarii de călătorie și le va oferi idei despre ce obiective să viziteze sau unde să se distreze, de exemplu, în vacanța de vară, relatează Techcrunch.

Prin actualizarea experienței generativă de căutare (SGE), utilizatorii vor avea posibilitatea de a crea itinerarii de călătorie cu ajutorul inteligenței artificiale care le va oferi și sugestii unde ar putea călători, a anunțat miercuri compania Google.

Noua funcție este disponibilă în prezent doar în limba engleză în Statele Unite în cazul utilizatorilor care s-au înscris în Search Labs, programul de testare a experiențelor de căutare Google Search în fază incipientă și de împărtășire a feedback-ului. Are la bază idei obținute de pe site-uri de pe internet, din recenzii, fotografii și alte detalii pe care oamenii le-au trimis la Google pentru destinații de vacanță din întreaga lume.

Cum ar putea arăta un plan de călătorie realizat cu ajutorul inteligenței artificiale

De exemplu, un utilizator poate cere inteligenței artificiale ”planifică-mi o excursie de trei zile în Philadelphia care să fie dedicată istoriei”. Noua tehnologie îi va genera un itinerariu care include atracții turistice și restaurante, precum și o prezentare generală a opțiunilor pentru zboruri și hoteluri, împărțite în funcție de orele din zi.

Deocamdată, Google doar generează itinerariile de călătorie. Nu există opțiuni de a cumpăra și servicii sau experiențe la fața locului. Utilizatorii mulțumiți de ideile de călătorie generate de AI au posibilitatea de a exporta itinerariul în Gmail, Docs sau Maps.

Reprezentanții companiei Google nu au precizat când sau dacă ar putea lansa acestă funcție pe scară mai largă. În schimb, acest lucru relevă modul în care gigantul IT experimentează pentru a implementa inteligența artificială în motorul său de căutare.

Potrivit Techcrunch, în prezent, startup-uri precum Mindtrip și Layla oferă utilizatorilor acces la asistenți de inteligență artificială concepuți pentru a-i ajuta să-și planifice călătoriile.

Prin intermediul noii actualizări, Google colectează date despre intenția de cumpărare a călătoriilor, utilă pentru activitatea sa publicitară, precum și despre preferințele pe care utilizatorii săi le-ar putea avea pentru astfel de servicii.

De asemenea, Google a anunțat că facilitează descoperirea listelor de recomandări în Google Maps în anumite orașe din SUA și Canada. Atunci când căutați un oraș cu ajutorul Google Maps, veți descoperi printre recomandări de locuri de vizitat, precum și restaurante de top sau magazine în peste 40 de orașe din Statele Unite.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE