Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Cele mai bune spitale din lume în 2023. Ce țări se află în topul celor mai performante unități medicale de pe glob

Accesul la o bună asistență medicală este în mod constant una dintre preocupările-cheie atunci când ne punem o cruce la urnele de vot sau când ne aflăm bolnavi și avem nevoie de cel mai bun tratament disponibil, potrivit Euronews Next.

În ultimii cinci ani, Newsweek, în parteneriat cu firma de date Statista, a realizat un clasament al celor mai bune spitale din lume.

Dacă ne gândim la ceea ce au implicat acești ultimi cinci ani - epidemia globală de COVID-19, primul război major pe care l-a cunoscut Europa în secolul XXI, care, la rândul său, a exacerbat inflația, o criză a energiei și a costului vieții, precum și reduceri de fonduri - a fost o perioadă de mare presiune pentru asistența medicală.

În ceea ce privește metodologia, cercetarea Newsweek a analizat 2.300 de spitale din 28 de țări și a întocmit o listă cu cele mai bune 250 de spitale. Lista include și unitățile medicale specializate și compară spitalele concurente în ceea ce privește cercetarea, inovarea, standardul de îngrijire și consecvența.

Țările au fost alese în funcție de anumiți factori, inclusiv nivelul de trai, speranța de viață, populația, numărul de spitale și disponibilitatea datelor.

Peste 80.000 de experți medicali au participat la un sondaj online, iar feedback-ul pacienților a fost, de asemenea, luat în considerare. În plus, rezultatele preiau informații din indicatorii de calitate, cum ar fi ratingurile de igienă.

Potrivit Newsweek, "cele mai bune spitale din lume atrag în mod constant cei mai buni oameni și oferă cele mai bune rezultate pentru pacienți, precum și cele mai importante terapii și cercetări noi.

"Dintre toate spitalele din lume, relativ puține pot face toate aceste lucruri an de an".

Iată câteva dintre rezultatele cheie:

Ce țări europene au intrat în top 10?

Potrivit cercetării, cele mai bune spitale de pe continent se găsesc în Suedia, Germania și Franța, care au ocupat primele locuri în clasamentul european final.

Karolinska Universitetssjukhuset din Solna, Suedia, s-a clasat pe locul 6 la nivel global, fiind cel mai performant din Europa.

Spitalul universitar colaborează cu studenți și profesori de medicină de la faimosul Karolinska Institutet și, de unul singur, reprezintă cea mai mare parte a cercetării medicale academice din țară.

Charité - spitalul legat de Universitätsmedizin Berlin - s-a clasat pe locul 7 la nivel global. Este unul dintre cele mai mari spitale universitare din Europa și a produs mai mult de jumătate dintre laureații Premiului Nobel pentru medicină și fiziologie din țară. De asemenea, se mândrește cu faptul că este unul dintre cei mai mari angajatori din capitala Germaniei.

AP-HP - Spitalul Universitar Pitié Salpêtrière din Paris s-a clasat pe locul 8. Acesta este recunoscut la nivel internațional pentru cercetările sale în domenii precum afecțiuni care variază de la afecțiuni ale sistemului nervos, oncologie și oncologie, îngrijire de urgență și îngrijire a persoanelor în vârstă.

În general, țările europene cu cele mai bine clasate spitale au fost Germania, Elveția și Franța.

Ce țară are, în general, cele mai bune spitale?

Primele patru locuri pe lista Newsweek și Statista sunt dominate de spitale din SUA.

Pe primul loc se află Clinica Mayo din Rochester, Minnesota. Dacă ați căutat vreodată simptome pe Google, sunt șanse mari să fi auzit de Mayo Clinic, deoarece grupul are articole și sfaturi despre practic orice afecțiune.

Clinica Mayo din Rochester este recunoscută pe scară largă ca fiind cea mai bună în probleme de sănătate, inclusiv cancer, sănătate cardiacă, geriatrie, ginecologie și neurologie.

Pe locul al doilea, Newsweek a numit Cleveland Clinic din Ohio, pe locul al treilea Massachusetts General Hospital, Boston, iar pe locul al patrulea, The Johns Hopkins Hospital, Baltimore.

În total, SUA ocupă 10 locuri în top 25 și 46 din cele 250 de spitale enumerate în total.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE