Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Cea mai mare captură de droguri de risc din România: Un milion de comprimate în valoare de trei milioane de euro, descoperite în Dolj

O captură de substanțe de risc, de aproximativ 3 milioane de euro, a fost descoperită la punctul de trecere a frontierei din Bechet.

Polițiștii au oprit la vamă un camion care transporta ilegal peste 1 milion de comprimate care conțineau substanțe psihotrope. Șoferul bulgar avea ca destinație Suedia.

Aceasta este cea mai mare captură de acest tip din România.

Alexandra Găvan, purtător de cuvânt al poliției de frontieră: "În data de 27 august, la punctul de frontieră Bechet, de pe raza județului Dolj s-a prezentat pentru a intra în țară un cetățean bulgar de 52 de ani, la volanul unui camion. Șoferul transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii semințe de floarea soarelui și cilindri hidraulici. Avea ca destinație Suedia.

Polițiștii de frontieră au efectuat un control amănunțit asupra mijlocului de transport, iar în compartimentul pentru marfă au fost descoperite mai multe cutii cu medicamente. În urma inventarierii s-a stabilit că în cutii se aflau peste 79 de mii de blistere ce conțineau 1.186.785 de comprimate cu o substanță activă aflată pe lista drogurilor de risc.

Întreaga cantitate de medicamente a fost trimisă spre expertiză la un laborator de specialitate, iar rezultatul a fost pozitiv.

Cercetările sunt continuate de procurorii DIICOT, serviciul teritorial Craiova, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de introducere sau scoatere din țară, precum și importul sau exportul de droguri de risc fără drept."

Șoferul, arestat preventiv pentru 30 de zile

Alexandra Găvan, purtător de cuvânt al poliției de frontieră: "Cetățeanul bulgar a fost reținut pentru 24 de ore, iar ulterior a fost prezentat la instanță cu propunere de arestare preventivă, fiind emis mandat pentru 30 de zile.

Aceasta reprezintă cea mai mare captură de medicamente ce conțin substanțe active din categoria drogurilor de risc, iar valoarea de piață este estimată la aproximativ 3 milioane de euro."

Polițistul de frontieră care l-a oprit pe șoferul bulgar a observat la acesta un comportament neobișnuit: tremura și era foarte agitat. El spunea că este doar obosit.

Întrebat despre bunurile descoperite, șoferul a recunoscut că îi aparțin și că urma să le ducă în Suedia.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE