Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ce vom purta în 2023: gorpcore, culori monocrome și UGG-uri. Revine și stilul goth datorită serialului Wednesday

Publicat de: Diana Drăgotescu

2023 va fi anul în care calitatea materialelor va prima, în care vom alege culori monocrome și vom asista la revenirea stilului GOTH, datorită serialului Wednesday. Haideți să le luăm pe rând.

UGG-urile revin la modă. Cizmele sunt populare pe rețelele de socializare

Intrăm în noul an pregătiți de iarnă și încălțați cu UGG-uri. Revin în forță anul acesta, iar noile modele, clasic ultra mini și ultra mini platform sunt sold out, aproape peste tot, fapt cauzat de cele peste 600 de milioane de vizualizări ale hashtagului pe Tik Tok.

Căldura și comoditatea sunt un mare plus, dar cea care a dat defapt trendul este Bella Hadid, care a asortat UGG-urile cu pantaloni scurți și șosete albe la vedere – care sunt un alt must al noului sezon, pentru că gleznele goale sau șosetele colorate sunt out, optăm pentru cele monocrome, cu un mic logo.

Renunțăm la blugii skinny pentru cei drepți, cu talie medie

Iar dacă vă luați UGG-uri, mare atenție: nu le asortați cu blugi skinny, ca prin 2010, ci optați pentru blugi straight, ba chiar evazați: revin la modă. Puteți alege și o pereche de raiați, care sunt acum iubiți de noua generație. Renunțați și la talia foarte înaltă pentru una media. Experții spun că s-ar putea să ne lovim în acest an și de talia joasa, a la Paris Hilton prin 2000.  

Nu se mai poartă sacouri și cămășile mulate. În 2023 renunțăm la ele pentru hainele oversized, și ne vom juca cu un mix al stilurilor – vom combina hanorace, cu sacouri elegante, veste, un blug bine ales și tocuri. Sau, de ce nu, o rochie dreaptă, midi cu bocanci în picioare. Ca inspirație, Aime Leone Dore și Fear of God, sunt două branduri care vor da trendul în noul an.

Veți auzi din ce în ce mai mult și termenul de gorpocore: un stil care se axează pe funcționalitate, inspirat din hainele pentru camping sau hiking. Include haine voluminoase si culori pământii: gândiți-vă la The North Face sau Timberland.

Și pentru că am menționat culorile pamantii: anul acesta lăsați nuanțele puternice și alegeți-le pe cele moarte: maro, vișiniu, kaki și grejuri. Chiar dacă Pantone ne spune că nuanța anului este magenta, când vine vorba de fashion, vom alege tonurile pământii și negru, mult negru, pentru că așa cum v-am spus la început, stilul goth revine datorita serialului Wednesday.

Producția a bătut recordul pentru cele mai multe ore vizionate în prima săptămână de la lansare – peste 340 de milioane, deci nu este de mirare că ne vom inspira din piese dark ale protagonistei: Dr Martens și tricouri în dungi.

Tricourile print vor fi înlocuite de tricourile de fotbal

Și pentru că am adus vorba de tricouri – v-am spus deja că lăsăm tricourile print în 2022  - pentru că în noul an vom purta jerseys – adică tricouri de fotbal. Având în vedere victoria Argentinei din Qatar – preconizez că cele mai populare vor fi tricourile alb-blue cu numărul 10. Personal însă, aș alege unul de la FC Venezia.

Renunțăm la sneakerșii clasici pentru modele indeite

Cum v-am spus deja, anul 2023 vine și cu modele inedite de sneakerși, vedem o tranziție către branduri precum ASICS, Mizuno, Salomon sau Arcterix. Și când vine vorba de adidași, se va pune un mare accent pe calitatea, iar tălpile făcute din vibran sau gore-tex for fi la mare căutare.

Pentru domnișoare am și o veste nu foarte comoda: la modă revin balerinii, dar nu cei clasici, rotunzi, ci cei ascuțiți, decorați cu ținte sau aplicații strălucitoare care sunt meninți să devină piesa de rezistență a oricărui outfit în primăvară.

Nu se va mai purta nici machiajul puternic, asta pentru că în 2023 ne vom axa pe sănătatea tenului și un machiaj cât mai subtil, dar fun. Alegem eyelinere grafice, poate chiar colorate, și cristale în jurul ochilor, trend pornit tot datorită unui serial: Eurphoria.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE