Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Trendurile pe care le lăsăm în 2022: blugii skinny, printurile și Balenciaga

Un mic overview al trendurilor pe care le lăsăm în 2022 - blugii skinny, dad sneakers, majoritatea printurilor, gleznele goale și culorile puternice – și cel mai important, trecem în noul an fără Kanye West și fără Balenciaga.

2022 - Anul în care Tik-Tok a dat moda

2022 a fost anul în care ne-am inspirat de pe Tik Tok, unde noua generația a resuscitat moda anilor 80 - datorită succesului serialului Stranger Things – cand am resimțit nostalgia anilor 2000 și am dat năvală în dulapurile părinților pentru piese Y2K.  A fost anul în care Kanye West și Balenciaga, sub semnătura lui Demna, au ajuns pe primele pagini ale revistelor de modă – si, din cauza unor motive bune-cunoscute, nu vor mai veni cu noi în 2023.

Este adevărat – nimic nu îți stă mai bine decât ceva în care te simți confortabil. Totuși, trebuie să ținem pasul și cu tendințele și să renunțăm la câteva piese pe care experții le consider demodate. Stilul corporate care a avut un succes astronomic, mai ales în anii pre-pandemici, si s-a purtat și în 2022 rămâne acolo unde îi este locul: în trecut. Așadar, sacourile mulate asortate cu blugi skinny și cămăși pe corp – nu-și mai au locul în noul an. V-am mai spus la Hype că un mare faux-pas este alăturarea mai multor branduri – cu logourile la vedere. Ei bine, acum v-aș sfătui să renunțați aproape complet la logouri – bineînțeles o semnătură micuță a unui brand consacrat pe un hanorac sau o cămașă, rămâne acceptabil, ba chiar dorit – un exemplu bun aici sunt hanoracele Aime Leon Dore, care apropo – sunt un must al noului sezon.  

Pierd teren și culorile puternice – în detrimentul nuanțelor moarte care vin cu un mare avantaj: sunt mult mai ușor de asortat. Și tricourile print sunt OUT – ba chiar v-aș sfătui să renunțați la printuri în general, fie că vorbim de flori sau forme geometrice. Și-au avut momentul, prin prisma Y2K, despre care am mai vorbit.

Am vorbit tot anul despre sneakerși – iar la unii dintre ei renunțăm în noul an. Air Force 1, Jordan 1 și Dunken sau New Balance 550 vor rămâne întotdeauna printre clasici, insa în noul an vom încerca să experimentăm cu modele mai inedite  Unul dintre cele ai populare trenduri de încălțăminte din acest an, cizmele cowboy, ale cărui hashtag a adunat aproape 600 de milioane de vizualizări pe rețelele sociale, nu trece pragul dintre ani. Pentru că 2023 reînvie un trend al unor cizme uitate undeva prin anii 2010..mai multe despre asta, în curând.

Și pentru că tot veni vorba de ce să purtăm în partea de jos. Vin și cu o veste foarte bună: NU se mai poartă gleznele la vedere – iar în 2023 va fi cool să ne arătăm șosetele. Mare atenție însă pentru că revin la faux-passul de mai devreme...evitați ca sneakerșii și șosetele să aibă branduri diferita, dacă au logoul inscripționat.

Renunțăm la machiajul puternic

Nu am cum să ignor nici machiajul, și vin cu o veste bună pentru sănătatea tenului nostru: machiajul excesiv, smokey eyes și rujurile mate nu își mai au locul în trusa de makeup. Cu ce le înlocuim, vă spun curând.

Așadar, să lăsăm aceste articole în 2022 și să pășim cu încredere, și mult stil în noul an.

Taguri

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE