Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ce își doresc femeile cu adevărat, de 1 și 8 martie. Răspunsul e simplu, dar le dă bătăi de cap bărbaților

Trei din patru femei își doresc să primească flori de 1 și 8 martie, arată un studiu realizat de o florărie online. Se apropie prima zi de primăvară, iar asta înseamnă și multă forfotă în piețele de flori. Misiune grea, pentru... patru din patru bărbați.

Femeile își doresc flori. Și de 1, și 8 martie

Începutul de primăvară aduce în piețele de flori prospețime și diversitate. Pentru floriști este o perioadă încărcată, iar aprovizinarea se face din timp.

Alexandru Lupoiu, florist: „Pregătim aranjamente pentru cea mai frumoasa perioadă din an”.

Reporter: Ce flori utilizezi cel mai des?

„Trandafiri, lalele, frezii”.

Felicia Macaleț, jurnalist Euronews România: „Zambile, lalele sau trandafiri. Sunt unele dintre cele mai căutate flori în această perioadă. De exemplu, în piețe veți găsi zambile în ghiveci, iar prețul pornește de la 10 lei și poate ajunge până la 20 lei bucata.”

Prețul lalelelor variază între doi și cinci pentru un fir, iar aranjamentele florale sau buchetele depășesc 100 lei. Cei mai mulți cumpărători sunt bărbați.

„Avem de dus acasă, că acolo ne întoarcem. Am luat pentru familie, pentru soție, pentru prietene, pentru toată lumea”.

„Nu e neapărat că e un gest, e treabă de sentiment”.

Conform unui sondaj efectuat de o platformă online de comercializare a florilor, doamnele și domnișoarele adoră florile.

Mai exact, pentru 75% dintre femei este important să primească flori de 1 și 8 martie. Peste 60% dintre repondente au spus că florile le aduc bucurie, iar pentru 43% dintre ele, gestul acesta le face să se simtă apreciate.

O doamnă: „E important pentru orice femeie, nu numai pentru mine”.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE