Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Cristian Cioacă, la ieșirea din penitenciar: ”Dacă v-ați pune în locul meu, n-aveți cum să știți”

Îmbrăcat casual, cu un tricou și pantaloni lungi, plus o șapcă pe cap, Cristian Cioacă a ieșit din penitenciar aproape de ora 17:00. N-a avut multe bagaje și nici nu s-a grăbit.

Fostul polițist a fost luat la întrebări și, după scurte momente de ezitare, a și vorbit.

Care e primul lucru pe care vrei să-l faci când ajungi acasă?

Today is the first day of the rest of my life, OK? (n.r. Astăzi este prima zi din restul vieții mele, OK?) Plecând de aici, vă imaginați că voi trăi. Da?”, a răspuns Cristian Cioacă, printre altele, reporterilor care l-au așteptat în fața închisorii, conform imaginilor transmise pe Facebook de publicația locală arges-stiri.ro.

Cioacă a mai spus și că nu știe dacă va pleca sau nu din țară, iar mai apoi s-a urcat într-o mașină și a pornit la drum.

„Dacă v-ați pune în locul meu, n-aveți cum să știți”, a spus el.

Cristian Cioacă a ieșit din închisoare cu cinci ani mai devreme

Cristian Cioacă a ieșit marți din închisoare, cu cinci ani mai devreme, în baza unei decizii a Tribunalului Argeș. Decizia este definitivă.

În iunie 2014, Cioacă a fost condamnat la 15 ani şi 8 luni de închisoare pentru uciderea soției lui, avocata Elodia Ghinescu. Cadavrul femeii nu a fost găsit niciodată, iar fostul polițist și-a susținut permanent nevinovăția.

Elodia Ghinescu a murit în noaptea de 29 spre 30 august 2007. Atunci, pentru că aveau certuri și aduseseră în discuție divorțul, Cioacă i-a aplicat soţiei „multiple lovituri, soldate cu decesul acesteia”, chiar în dormitorul lor, potrivit rechizitoriului întocmit de procurori.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE