Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Cauza morții lui Coolio, supradoză de fentantil, dezvăluie managerul rapperului

Coolio a murit în urma unei supradoze de fentanil, a anunţat joi managerul artistului, la şase luni după ce cântăreţul în vârstă de 59 de ani a fost găsit decedat în locuinţa unui prieten din Los Angeles, relatează Reuters, preluat de Agerpres.

Jarez Posey, managerul lui Coolio, a spus că familia rapperului a fost informată joi de Biroul medicului legist al comitatului Los Angeles că muzicianul a murit în urma unei supradoze de fentanil.

Biroul medicului legist nu a dat curs imediat unei solicitări pentru detalii din partea Reuters.

Cine a fost Coolio

Coolio a murit pe 28 septembrie 2022. Pe numele său real Artis Leon Ivey Jr, Coolio și-a petrecut copilăria în Compton, California, unde a fost trimis de către mama, pentru că a considerat că orașul era prea periculos. Un punct fierbinte nu doar pe harta rasismului american, ci și din cauza clanurilor de pe străzi, sursă masivă de inspirație pentru mesajele puternice din hip-hop-ul anilor 90.

De altfel, fără a se ridica la notorietatea unor artiști precum Dr. Dre, Eazy-E sau Ice Cube, muzicieni cu aceleași rădăcini, Coolio rămâne în istoria industriei cu una dintre cele mai bune piese pe această temă, „Gangsta's Paradise".

Melodia a figurat pe coloana sonoră a filmului „Dangerous Minds", în care strălucește Michelle Pfeiffer și i-a adus lui Coolio un Grammy. Este o reinterpretare a unei piese din anii '70 a lui Stevie Wonder.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE