Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Rapperul Coolio, celebru pentru piesa "Gangsta's paradise", a murit la 59 de ani

Coolio a murit în casa din Los Angeles a unui prieten, a declarat managerul Jarez Posey pentru AP.

Moartea lui Coolio a fost anunțată de impresarul său. Cu doar câteva zile în urmă, rapperul de 59 de ani urcase pe scenă, în Chicago.

Îndrăgitul artist american se afla în vizită la un prieten. Pentru că întârzia să revină de la baie, prietenul s-a dus să verifice şi l-a găsit pe Coolio întins pe podea, inconştient, transmite dpa, care citează site-ul tabloid MZ.

Nu este clară cauza morţii lui Coolio, dar managerul său a declarat pentru TMZ că paramedicii cred că a fost vorba de un stop cardiac. 

Pe numele său real Artis Leon Ivey Jr, Coolio și-a petrecut copilăria în Compton, California, unde a fost trimis de către mama, pentru că a considerat că orașul era prea periculos. Un punct fierbinte nu doar pe harta rasismului american, ci și din cauza clanurilor de pe străzi, sursă masivă de inspirație pentru mesajele puternice din hip-hop-ul anilor 90.

Coolio rămâne în istoria industriei cu piesa „Gangsta's Paradise”

De altfel, fără a se ridica la notorietatea unor artiști precum Dr. Dre, Eazy-E sau Ice Cube, muzicieni cu aceleași rădăcini, Coolio rămâne în istoria industriei cu una dintre cele mai bune piese pe această temă, „Gangsta's Paradise".

VEZI GALERIA
6 imagini

Sursă foto: AP

Melodia a figurat pe coloana sonoră a filmului „Dangerous Minds", în care strălucește Michelle Pfeiffer și i-a adus lui Coolio un Grammy. Este o reinterpretare a unei piese din anii '70 a lui Stevie Wonder.

„Primesc acest Grammy în numele întregii națiuni hip-hop, Coasta de Vest, Coasta de Est, și în întreaga lume: suntem uniți, dar vom pieri divizați", a spus Coolio când a urcat să primească cea mai înaltă distincție din industria muzicală comercială.

În timpul carierei sale, artistul a mai fost nominalizat pentru alte cinci premii Grammy. Pe lângă cunoscuta carieră de rapper, Coolio a fost și un actor talentat. A apărut în zeci de filme și emisiuni de televiziune.

Reacțiile celebrităților pe rețelele sociale

„Este o veste tristă. Odihnește-te în pace”, a scris Ice Cube pe Twitter.

„Weird Al” Yankovic a postat pe Twitter „RIP Coolio (n.r. Odihnește-te în pace, Coolio)” împreună cu o fotografie cu cei doi bărbați îmbrățișați.

„Am inima frântă în urma dispariției talentatului artist Coolio. După cum probabil știți unii dintre voi, am avut norocul să lucrez cu el la Dangerous Minds în 1995. A câștigat un Grammy pentru melodia sa genială de pe coloana sonoră, care cred că a fost motivul pentru care filmul nostru a avut atât de mult succes. 30 de ani mai târziu încă am fiori când aud cântecul”, a scris pe Instagram actrița Michelle Pfeiffer.

Și Snoop Dogg a postat o fotografie pe Instagram cu Coolio, însoțită de mesajul „Gangstas paradise. R.I.P. (n.r. Odihnește-te în pace)”.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE