Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Cătălin Predoiu: Nu este deloc corect să avem doar o integrare parţială în spaţiul Schengen

Publicat de: Euronews

Cătălin Predoiu, ministrul de Interne, a declarat că România va consolida spaţiul Schengen şi nu este deloc corect să avem în continuare doar o integrare parţială.

”Vom consolida spaţiul Schengen şi nu este deloc corect să avem în continuare doar o integrare parţială în spaţiul Schengen”, a spus Prediou.

Ministrul de Interne a mai subliniat că România a făcut un pas important la finalul anului trecut, dar este necesar un alt pas.

”Vom lucra în această privinţă cu colegii şi prietenii noştri din Austria şi din alte state membre”

Cătălin Predoiu, ministrul de Interne: Este adevărat că în decembrie anul trecut am făcut un pas important, intrând în spaţiul Schengen cu frontierele aeriene şi maritime (de la 31 martie 2024, n.red.), dar cred că acest progres ar trebui să fie urmat de un alt pas în acest an. Şi vom lucra în această privinţă cu colegii şi prietenii noştri din Austria şi din alte state membre. Suntem gata să cooperăm cu privire la protecţia frontierelor, la migraţia ilegală şi, de asemenea, mă refer la cooperarea poliţienească.

Avem rezultate foarte bune în această privinţă şi cred că aceasta ar trebui să fie baza pentru deciziile viitoare. De aceea am spus că, în materie de migraţie, în materie de protecţie a frontierelor, România este un foarte bun exemplu şi suntem pregătiţi să contribuim cu expertiza noastră la consolidarea întregii Uniuni Europene şi, de asemenea, a spaţiului Schengen.

Cătălin Predoiu participă la Consiliul JAI

Cătălin Preoiu a făcut aceste declarații înaintea începerii Consiliului Justiţie şi Afaceri Interne care va viza și migrația.

Ministrul Cătălin Predoiu a amintit că ţara noastră a luat măsuri serioase pentru combaterea migraţiei ilegale, cum este cazul proiectului pilot pus în practică cu Serbia, rezultatul fiind că migraţia ilegală a scăzut spre zero la frontiera comună.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE